Gå til sidens hovedinnhold

Kjendiskokk, Sp-Trygve og hemmelig artist til Sundvollen: – Det blir veldig kult!

Artikkelen er over 1 år gammel

Over 500 deltakere er klare for konferansen «Tømmer og Marked» på Sundvollen 12. februar. Viken Skog har også en hemmelig gjest i ermet.

Det er femårsjubileum for det som har vokst til å bli en av Skandinavias største konferanser for skogindustri. Også i år er det på Sundvolden hotell i Hole det skjer.

Hit kommer blant andre Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum for å snakke om en mer offensiv skogpolitikk, etter at mesterkokken Arne Brimi har sørget for tømmerfrokost på rød løper utenfor konferansehallen.

Overraskelse på lur

Det er ikke de eneste kjente fjesene som vil dukke opp på Sundvollen denne dagen. For Viken Skog har en hemmelig gjest på lur, musikalsk sådan. Vedkommende skal «smugles» inn og overraske publikum.

– Det er en tv-aktuell artist som skal åpne hele konferansen. Det blir veldig kult, lover kommunikasjonsleder Linda Camilla Strømsod i Viken Skog.

Sammen med konferanseleder Helene Nygaardsvik Ruud har hun fullt opp med planlegging, blant annet skal det rigges på plass et par tonn med tømmer i Sundvolden Hall.

Les også

Her viser Ståle fram sin splitter nye hogstmaskin til ministeren

Så langt har mer enn 500 meldt seg på, og de får høre hele 14 innledere. Blant dem investor Arthur Buchardt, som har bygget verdens høyeste trehus: Mjøstårnet i Brumunddal. Andre aktuelle navn er Ove Gusevik i Sparebank 1 Markets, Ina Vikøren i Hennes & Mauritz og Ingebjørg Skaare i Snøhetta.

Inviterte hele Stortinget

I forrige uke var Viken Skog på Stortinget for å levere ut invitasjoner til alle de 169 stortingsrepresentantene.

– Hvordan har responsen vært?

– Vi har fått ti påmeldinger, og forventer flere over helgen, sier Strømsod.

Les også

Helene og Linda kuppet Stortinget: – Vi må påvirke dem som tar beslutningene

Det er mange lokale deltakere, både skogeiere, politikere og næringslivsfolk. Men hele ti nasjoner er representert, så dette engasjerer langt utenfor Ringeriksregionen.

– Vi satser på at det blir rundt 550 i salen. Det er klar overvekt av skogeiere, men dette er et arrangement for alle skoginteresserte, understreker hun.

Skogens rolle for klima, bærekraft og miljø står sentralt.

– Etter fem år, ser dere at konferansen betyr noe for skognæringen?

– Den bidrar til positivitet og optimisme. Det er unikt at så mange skogeiere samles. Vi ønsker et mer aktivt skogbruk, og at flere skal få opp øynene for hva skogen og tømmerstokken kan brukes til.

Kommentarer til denne saken