Beskjeden om Kjell B. Hansen sin altfor tidlige bortgang, vekker tristhet, vemod og mange minner.

Han hadde nettopp avsluttet mange år i ordførergjerningen, og skulle for fullt ta fatt på en annen fase av livet. Den fasen ble så altfor kort.

LES OGSÅ: Kjell B. Hansen (63) er død: – Den klokeste mannen jeg har møtt

Som rådmann i fire år i Ringerike, jobbet jeg tett sammen med han. Han kunne ordfører håndverket, og ikke minst kunne han Ringerike samfunnet.

Dreven

Han var en dreven politiker. Strategisk, av og til grensen til det kyniske. Det er dog politikkens vesen, og utøvd med klokskap ga det resultater.

Men først og fremst var han opptatt av enkeltmennesket, og særlig dem som av ulike grunner falt litt utenfor. Da hadde han et stort engasjement og et varmt hjerte. Da var ingen sak for liten, og ingen sak for stor.

Han ga meg solid innføring i Ringerikes historie, og ekstra engasjert var han da samtalen dreide seg om norsia og Blyberhaugen. Han var stolt av sin identitet og sin bakgrunn.

Siste gangen jeg traff han var på markeringen høsten 2019 da han gikk av som ordfører. Da trakk jeg fram særlig tre ting jeg vil huske fra vårt samarbeid.

Det ene var da Hønefoss kirke brant. Da sto vi sammen i regnværet og tok etterpå fatt på arbeidet med å legge til rette for bygging av ny kirke.

Det andre var nedleggelsen av Follum. Opprivende for samfunnet Ringerike, men også opprivende for ham personlig da det var arbeidsplassen hans og hans utvidede familie i alle år. Den måten han håndterte dette på, gjorde inntrykk.

Nasjonal tragedie

Det tredje var da tragedien rammet oss 22. juli 2011. En nasjonal tragedie som traff vårt område hardt og som berørte oss dypt.

Når år du opplever hendelser som dette sammen, gjør det noe med relasjonene, og du får noen felles referanser og bånd som alltid vil være med deg.

Les også

Han klarte det kunststykket å samle politikerne rundt samme bord, men nå takker Kjell for seg. Hva nå? | Øyvind Lien

Kjell B. Hansen gjorde en innsats for ringerikssamfunnet som det står respekt av. Gjennom sin politiske gjerning og sitt engasjement utgjorde han en forskjell, både for samfunnet og for enkeltindivider.

Jeg tenker tilbake på samarbeidet med glede. Vi hadde mange samtaler om mangt og mye. Mange av dem ledsaget av en kopp kaffe og et wienerbrød!

Han kunne mye om de rareste ting, og var glad i å dele det han kunne og tenkte.

Vi snakket mest om jobbrelaterte temaer, men aldri var han stoltere og mer engasjert enn da han snakket om «jentungen og guttungen», Marianne og Espen.

Dere var alltid det viktigste. Varme tanker til dere i denne tiden.

Takk for laget, Kjell B. Hansen.

LES OGSÅ: