Gå til sidens hovedinnhold

Kjæresteparet Emilie (18) og Synne (18): – Det er viktig å fremme homofili i mediene

Artikkelen er over 2 år gammel

Året er 2019, og dagens ungdom kan sees på som mer åpne enn besteforeldregenerasjonen. De fleste av den generasjonens fordommer har ikke sett dagens lys på flere år.

Puls

Kjæresteparet Emilie Evensen Nilssen (18) og Synne Hamborg (18) møttes på fotballbanen.

De var lenge gode venner før de til slutt fant ut at det lå mer bak det enn kun et godt vennskap. Nå forteller de at de har vært sammen i litt over to år, og at de har det veldig fint sammen.

Jentene forteller at de fikk masse positive tilbakemeldinger av kjente og kjære da de fortalte at de hadde blitt kjærester.

Bra og nødvendig

Både Emilie og Synne mener at det er viktig at homofili fremmes i mediene på lik linje som heterofili. De siste årene har det blitt mer vanlig å inkludere blant annet homofile par i TV-serier og lignende, noe de begge synes er både bra og nødvendig.

– Det er selvfølgelig veldig fint, for dessverre har jo dette temaet blitt sett veldig ned på i lang tid. Det er også viktig å få fram for å vise hvor naturlig det er, fordi det er jo like naturlig som at en jente og en gutt er sammen, forteller Synne. Likevel er det trist at det må fremmes så mye for at det skal bli godtatt, det burde vært en selvfølge.

Emilie er enig. Hun legger til at hun synes det er viktig at det er et tema i mediebildet, slik at det normaliseres.

– Personlig hadde jeg ikke noen vanskeligheter med å «komme ut», men jeg vet at det er utrolig vanskelig for mange. Mange ser på det som unormalt, og kvier seg derfor for å komme ut.

Ble tatt godt imot

Emilie forteller at hun ble tatt godt imot med masse positive kommentarer da hun fortalte at hun og Synne var kjærester, og føler fortsatt at folk respekterer henne. Hun forteller også at noen synes det var uvant i starten, noe som hun forsto veldig godt siden dette temaet er nytt for veldig mange.

– Å komme ut var egentlig bedre enn det jeg trodde, ettersom folk er såpass positive til det, sier Emilie.

Viktig å fremme homofili i mediene

Begge jentene er overbevist om at det er viktig å fremme homofili i mediene, slik at den enda yngre generasjonen kan vokse opp i et miljø der det er helt greit og normalt å være «skeiv». De mener det er viktig å få åpenhet rundt homofili og gi det den respekten det fortjener.

– Det hjelper mye på normaliseringen at homofile par eller personer er med i for eksempel serier eller filmer, sier Emilie.

Det er mange som er positive til homofili, og jentene forteller at de er omringet av mennesker som tok dem veldig godt imot da de kom ut. Generelt synes de kanskje samfunnet kan vise mer til normalisering, og ta homofili opp som et tema allerede i barnehagen. Da får de lære tidlig i livet at det finnes forskjellige familieformer, og at det er helt greit å være «skeiv».

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken