Museumsdirektør Egil Eide har sendt et brev til Jevnaker kommune hvor han forklarer bakgrunnen for at de vil ha ny adkomstvei.

– Fra Jevnaker er veien fra avkjøring ved Statoilstasjonen ført gjennom et boligområde. For beboerne i området, som har et meget sterkt trafikkpress i sommermånedene, årstiden hvor de fleste synes det er kjekt å sitte ute og nyte sol og varme, så må dette oppleves som lite tilfredsstillende, skriver han.

– På toppdagene i sommer sto det biler parkert langs veien langt oppover mot Statoil-stasjonen, forteller han.

LES OGSÅ: Aktive skolefritidsunger i magisk oase på Kistefos-Museet

Utbedringer

Derfor ber museet om at Jevnaker kommune medvirker til å få en fremdtidig adkomst langs Randselva.

– Denne veien kan med noen mindre utbedringer, møteplasser, hugst av trær, beplantning, inforskilter om anleggene langs veien, og kanskje en skulptur eller to, bli en fantastisk inngang til museet, og også inngå som en integrert del av parkområdet hele veien fra avkjøring fra riksveien, skriver Eide.

– Oppgraderingen vil komme alle innbyggere til gode, som nå benytter denne veien til rekreasjon, og ikke minst slipper de trafikken inn på gressplener og terrasser.

Ingen klager

Eide understreker at dette er et initiativ som kommer helt og holdent fra museet. Beboerne i området har ikke klaget på trafikken.

– Men jeg synes ikke det er veldig sjarmerende med en adkomstvei som går gjennom et boligområde. Folk har lurt på om de er på riktig vei. Langs elva kan vi få en fantastisk adkomst, samtidig som vi får trafikken ut av boligområdet, sier han.

LES OGSÅ: Besøksrekord på Kistefos-Museet

Eide sier at målet er å doble antall besøkende til Kistefos-Museet innen 2019. Da står et spektakulært nybygg klart.

– Da må vi ha både adkomst og parkering i orden, sier han.

Finansiering

Foreløpig har Eide ikke fått svar fra Jevnaker kommune. Hvem som skal betale regningen for å ruste opp veien langs elva er foreløpig ikke avklart.

– Hvem som skal finansiere dette har vi ikke avklart ennå. Nå er det viktigst at man setter seg ned for å drøfte dette, slik at det blir noe av. Så skal vi nok finne finansiering, sier Egil Eide.