Gå til sidens hovedinnhold

Solvik-Olsen svarte på E16-spørsmål

Artikkelen er over 5 år gammel

Ketil Solvik-Olsen vil ha E16 i Jevnaker til Stortinget så fort som mulig, men gir ingen løfter om når det skal skje.

– Når vil prosjektet E16 Olum – Eggemoen bli forelagt Stortinget for endelig beslutning om utbygging? Slik lød spørsmålet fra Rigmor Aasrud (Ap) til samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

– Departementet forsinker

– Stortinget behandler saken skal regjeringen ifølge gjeldende ordning gjennomføre en ny kvalitetssikring (KS2). Ifølge foreliggende opplysninger er dette ennå ikke gjennomført. Statsråden har i mange sammenhenger uttrykt at planarbeidet må organiseres slik at gjennomføringen kan skje raskere. I denne saken ser det ut til at det er statsrådens departement som forsinker framdriften, utdypet Aasrud.

LES OGSÅ: Uklarhet rundt bompengevedtak

Passeringstak

I spørretimen fredag svarte Solvik-Olsen på spørsmålet, uten at Aasrud fikk noen tidfesting av behandlingen i Stortinget.

Han viste til at Jevnaker kommune har vedtatt et passeringstak på 30 passeringer for alle de fire bomstasjonene sett under ett.

"Når Jevnaker kommune, til forskjell fra Buskerud og Oppland fylkeskommune, har valgt å vedta et bompengeopplegg som ikke har støtte i gjeldene retningslinjer for bompengeprosjekter, vil det nødvendigvis utløse behov for et arbeid med hvordan kommunens ønsker kan løses på en best mulig måte. Samferdselsdepartementet arbeider for at saken skal kunne legges frem for Stortinget så fort som mulig. Dette krever imidlertid at ekstern kvalitetssikring av prosjektet (KS2) skal være gjennomført, og at bompengeopplegget er tilstrekkelig avklart" sa Solvik-Olsen.

Ville redusere bompenger

Han understreket også at regjeringen i 2016-statsbudsjettet foreslo bevilgninger som ville redusere bompengeandelen i veiprosjekter.

– Regjeringen fikk ikke flertall for bevilgningen til bompengekutt, hvor blant annet representanten Aaseruds parti stemte imot, sa Solvik-Olsen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.