Gå til sidens hovedinnhold

Katrine inviterer til rusfri feiring på kinoen

Artikkelen er over 2 år gammel

– Det var suksess i fjor, så vi gjentar det i år, sier kinosjef Katrine Wang Svendsen i Hønefoss.

Nok en gang inviterer hun derfor ungdom til et rusfritt arrangement med kule filmer natt til 17. mai.

Arrangementet er ment for dem som er under 18 år.

– Vi har satt aldersgrensen fra 12 til 18 år. Det er et arrangement for ungdom, men hvis noen ønsker å ha med seg foreldre er det greit, sier Katrine.

I fjor viste hun film i sal 2.

– Det var nesten helt fullt. I år bruker vi den store salen. Der blir det tre filmer, og vi kommer til å servere pizza og drikke etter den første filmen. Man kan selvsagt velge om man vil se alle filmene eller bare én, men prisen er den samme, og den inkluderer også mat og drikke.

Hun håper på god respons, også i år.

– Det er viktig med rusfrie alternativer til unge som vil bruke dagen før nasjonaldagen til en tur ut for gode opplevelser. Sånt er det egentlig altfor lite av, sier Katrine.

Og filmene som vises på Hønefoss kino vil sikkert fenge.

Ganske kleint

– Vi viser tre filmer som er rett i målgruppa. Den første, Psychobitch, har gått utrolig bra på kino. Den handler om Marius, gutten alle ser opp til, og Frida, som er skolens outsider. Mens Marius har gode karakterer og passer inn er Frida utagerende, provoserende og alle kaller henne «syk i hodet». De to treffes for å gjøre gruppearbeid sammen. Her blir forskjellene svært tydelige og det er lite forståelse for hverandres ståsteder. Det ender med at de starter med å utfordre hverandre og gir hverandre innblikk i den andres verden med all den turbulens man kan forvente.

– Det er en ganske klein framstilling av ungdomstida, men den har stor underholdningsverdi og treffer blink, mener Katrine.

Raseproblemer

De andre filmen er The Hate You Give, en film om 16 år gamle Starr Carter som bor i et fattig svart lokalmiljø, men som går på en fin privatskole i forstaden. Hun blir vitne til at barndomsvennen Khalil blir skutt og drept av en hvit politimann. Khalil var ubevæpnet.

Hans død blir førstesidestoff over hele landet og nabolaget deltar i voldsomme demonstrasjoner. Det gjør at Starr må ta et viktig valg; – skal hun støtte lokalsamfunnet eller vennegjengen på privatskolen?

– En film som gir innblikk i raseproblematikk på en fin måte, sier Katrine.

Science fiction

Siste film ut er Alta Battle Angel, en science fiction-film om en jente som våkner i en fremmed verden uten å huske hvem hun er. Her blir hun tatt hånd om av en empatisk lege som ser at det et sted inne i den forlatte cyborgen er hjertet og sjelen til en ung kvinne med en ekstraordinær fortid.

– Den siste filmen er rett og slett pur underholdning, sier Katrine.

Hun håper ungdommen vil bestille billetter på forhånd, og at de sier ifra hvis de har behov for tilrettelegging av maten.


Kommentarer til denne saken