Gå til sidens hovedinnhold

Kartverket gir pris til beste masteroppgave: – Vil nyte godt av samarbeid med lokalt næringsliv

Artikkelen er over 1 år gammel

Relasjonen mellom lokale arbeidsplasser – og universitetet styrkes stadig. Nå vil Kartverket gi 20.000 kroner til beste masteroppgave.

Pengene går til den studenten som skriver den beste oppgaven på studiet Management Information System. Studiet startet opp på USN høsten 2019.

Masterprogrammet er rettet mot dem som har studert IT og informasjonsteknologi, og som ønsker å bli ekspert på hvordan virksomhetene best kan bruke ny teknologi til sin fordel.

– Dette er et relevant studie for oss som handler om grensegangen mellom teknologi og organisasjon. Vi vil derfor gi 20.000 kroner til den beste masteroppgaven, sier HR-direktør i Kartverket, Hans Petter Karlsen i en pressemelding fra USN.

Styrker samarbeid

Kartverket ønsker på denne måten å styrke samarbeidet med Universitetet i Sørøst-Norge (USN).

– Det er viktig med relasjoner til lokalt næringsliv, og vi ønsker selvsagt å være en attraktiv arbeidsgiver- Vi har sm mål å rekruttere flere nyutdannede, spesielt innen IT, sier IT-direktør Olav Petter Aarrestad.

Programkoordinator for studiet på USN, Karen Stendal, er svært fornøyd med avtalen.

– Studentene våre vil nyte godt av et tett samarbeid med lokalt næringsliv. Der er kartverket en viktig aktør, sier hun.

Håper på noe relevant

Utviklingen av digitale prosesser og tjenester i offentlig og privat sektor går stadig raskere.

Digitalisering handler om å bruke teknologi til å fornye, forenkle og forbedre. Det handler om å tilby nye og bedre tjenester, som er enkle å bruke, effektive, og pålitelige.

–Vi er derfor innstilt på å slippe enda flere masterstudenter til for å skrive en masteroppgave som er relevant for Kartverket, avslutter Karlsen og Aarrestad.

Kommentarer til denne saken