– Jeg søkte jobb i Radio Nova i begynnelsen av studiet mitt og mange fra klassen fikk jobben, mens jeg ble ikke innkalt til intervju en gang. Jeg ble veldig skuffa av det, så jeg tenkte at den beste måten å vise at jeg egentlig var god nok for denne jobben, var å starte med noe eget, sier Julia Alexandra Biernat (19).

Videre forteller hun at det ser ut til å fungere, ettersom hun i etterkant har fått jobben hun ønsket seg allikevel.

Åpen og ærlig

Julia har valgt å være veldig åpen og ærlig i podkasten. Hun har til nå delt private historier om angst og kjærlighet. Hun ønsker at det hun forteller kan være til hjelp for andre unge.

– Da jeg fylte 18 år og kom i en vanskelig periode av livet mitt, skulle jeg ønske at noen hadde en slik podkast, slik at jeg kunne visst at jeg ikke var alene om ting jeg gikk gjennom. sier hun.

Hennes tanke med å starte en podkast var at hun lever et normalt studentliv i Oslo i likhet med veldig mange andre, og at hun derfor kan hjelpe andre ved å fortelle om sitt liv og hvordan hun takler problemene sine.

– Jeg tror andre unge kan relatere seg mer til meg, som er akkurat som dem, enn en kjendis eller blogger som lever i en helt annen hverdag enn det vi gjør, mener hun.

Overraskende god respons

Julia synes podkasten har gått bra, og hun får flere og flere lyttere for hver episode hun publiserer.

– Det er selvfølgelig noen episoder som får mer oppmerksomhet enn andre, så det går litt opp og ned, forteller hun.

Responsen har vært overraskende bra, og hun har fått mange fine tilbakemeldinger, både fra gamle klassekamerater og ukjente gutter og jenter.

– Alle tilbakemeldingene har vært positive så langt. Jeg er veldig takknemlig for det, innrømmer hun.

– Venninnene mine og familien min er mine største fans, og de hører på hver og en episode. De er veldig flinke til å gi tips og gode tilbakemeldinger, slik at jeg kan forbedre episodene, fortsetter hun.

Hun forventet ikke en så positiv respons som hun har fått, og beskriver det som en herlig reise så langt.

– Start egen podkast

Julia oppfordrer andre på det sterkeste til å starte en podkast. Selv var hun redd for negativ respons, men fram til nå har responsen bare vært positiv.

– Da jeg startet podkasten var jeg livredd for kritikken og redd hatet jeg muligvis skulle få, spesielt fra folk jeg kjente fra Hønefoss. Men så langt har jeg ikke fått noe hat, forteller Julia.

Avslutningsvis oppfordrer hun andre som ønsker å starte podkast å stupe i det og ikke være redd for hva andre tenker om det.

– Moren min fortalte meg at det alltid kommer til å være noen som ikke liker det jeg driver med, eller som synes det er teit, men at jeg må huske hva som er mine drømmer og derfor ikke bry meg noe om det. Så lenge jeg gjør noe som gjør at jeg nærmer meg å oppfylle drømmene mine er alt verdt det, avslutter Julia.

LES OGSÅ: – Kom til Ringerikshallen på Ringeriksnatten, det blir god stemning