Gå til sidens hovedinnhold

Jubel for basketball-jentene til Hønefoss

Jentelagene til Hønefoss Basketballklubb har fått en god start på sesongen.

Innsendt

Etter snart ett helt år uten seriekamper i basketball for treningsvillige basketjenter, kunne draktene igjen tas på til kamp i Hønefoss Arena sist helg. Det ga jubel og seirer til 15- og 16-åringene, henholdsvis 118–21 over Bislet.

Spenningen var stor, for man visste lite om hvordan motstanderne hadde kommet seg gjennom «koronapausen». I begge kampene skulle det vise seg at følelsen av å ha jobbet godt på trening ga positive utslag.

Liten stall

Jenter 16 har mistet to meget gode spillere, men de sju jentene som utgjorde laget denne helgen holder meget god standard. De har trent godt, og motstanderen, Bislet, slo de komfortabelt før koronapausen.

Den første perioden ga rekorduttelling med hele 38 poeng, og siden Bislet kun klarte to poeng, forteller det også om godt forsvarsspill.

Jentene fortsatte med stor fart og presisjon og ledet hele 64- 10 halvveis i kampen. Tuva klarte de ikke å stoppe, og når så både Emely Sofie, Margrethe, Isolde og Sara viste at de kunne treffe på langskudd, og Erika og Kristina viste intensitet både i forsvar og angrep, ble det vanskeligere og vanskeligere for Bisletjentene å finne måter å stoppe HBBK-jentene på. Da kampen var slutt viste tavla hele 118–21.

Solid av 15-åringene

To timer senere var det jenter 15 sin tur mot Langhus Lions. HBBK stilte med tre jenter som ikke har spilt kamper før, men de hadde noen med god erfaring rundt seg. Etter den første perioden ledet de 20-0, men jentene fra Langhus var nok bedre enn resultatet kunne tyde på. De kom da også mer med i kampen etter hvert, men likevel ledet HBBK-jentene komfortabelt 32–8 halvveis.

Les også

Seriestart og seier for basket-damene

I den andre halvdelen av kampen mistet nok jentene konsentrasjonen noe innimellom, men ble ofte reddet av Thea R. som har en fart ingen på banen kunne matche. Jentene kunne til slutt juble over å ha vunnet sin første kamp etter koronapausen 57–26.

Kommentarer til denne saken