Spesialforretningen ble lansert som «landets eneste», men fikk kort levetid i Osloveien sør i Hønefoss.

Nylig ble bilselskapet Pro Auto Sport AS slått konkurs av skatteetaten. En foreløpig oversikt viser et samlet krav i boet på rundt 1,4 millioner kroner, ifølge bostyrer Stian Hatleberg.

Salg av massasjebad skulle foregå parallelt, og var samlet i selskapet Pro Spabad, eid av Jørn Henning Kaugerud (32) og Roshan Ali Hasan (29). Hasan var også innehaver av Pro Auto Sport AS.

LES OGSÅ: Jørn Henning (31) og Kay Magne (39) måtte stenge dagen etter at de åpnet den nye butikken: – Det ble en litt humpete start

Slapp unna konkursen

Spa-selskapet skiftet etter hvert navn til Norrøna Massasjebad AS, og eies nå i sin helhet av Jørn Henning Kaugerud.

I dag er både han og Kai Magne Steen storfornøyde med at de valgte å forlate kongstanken om å selge bil og spa fra samme lokale.

Sistnevnte er servicesjef, og på vei inn som medeier i selskapet.

– Vi ønsker ikke å bli assosiert med det som nå er knyttet til konkursen, sier Kaugerud til Ringerikes Blad.

– Hva gikk galt i samarbeidet?

– Vi ønsker ikke å si så mye om det, annet enn at det var viktig for oss å gå litt andre veier. Vi ville noe annet. I korthet går det ut på at vi skal ha hovedfokus på service og ettermarked, i tillegg til direktesalg fra et showrom. Vi er ikke så opptatt av å ha et eget butikklokale, sier Steen.

– Hva tenker du om kombinasjonen bil og spa?

– For å si det sånn – dersom jeg hadde kommet inn i dette i fjor, ville jeg nok ikke ha gått for en slik løsning. Samtidig synes jeg det er synd at man ikke lykkes med nysatsinger, sier han.

Flyttet to ganger

I januar flyttet Norrøna Massasjebad ut av lokalene i Osloveien, og landet i Åsa.

Nylig var selskapet på flyttefot igjen, og er nå å finne på Eikli, vegg i vegg med Bohus-lageret i Dronning Åstas gate.

En tung start

Første regnskapsår ble gjort opp med negative tall. Driftsresultatet endte på minus 450.000 kroner.

– Det er krevende tider for luksusvarer, med renteøkninger og krigen som puster oss i nakken, men vi ser positivt på tiden som kommer. Fjorårets underskudd har vi hentet inn igjen allerede, sier Steen, som skal jobbe mye med service og vedlikehold.

– Hvordan skal dere lykkes i tiden som kommer?

– Massasjebad krever vedlikehold, ettersyn og eventuelle reparasjoner underveis. Vi satser på å være gode på service og oppfølging, og ikke bare selge for å selge. Det høster vi allerede frukter av, sier han.

Vil ansette flere

Enn så lenge drives selskapet fra et 50 kvadratmeter stort lager, og med to ansatte.

– Vi er akkurat nå på jakt etter en servicemedarbeider, i tillegg til en person med ansvar for markedsføring. På sikt er nok også lokalt vi driver i for lite, sier Kai Magne Steen.

– Planen er å selge rundt 300 massasjebad i løpet av året, og vi ser på hele landet som nedslagsfelt, sier han.