(Nettavisen)

I en pressemelding skriver politiet at de har pågrepet og siktet en mann for drap på Jonas Aarseth Henriksen.

Torsdag 17. august ble Henriksen funnet død ved en hytte i Nes i Ådal kommune.

Pågripelsen skjedde i Innlandet politidistrikt torsdag formiddag.

Sør-Øst politidistrikt kaller samtidig inn til pressekonferanse klokken 14.30 torsdag ettermiddag i forbindelse med etterforskningen av drapet på Henriksen.

Bistandsadvokaten til Henriksens familie, Marijana Lozic, har ikke besvart Nettavisens henvendelse torsdag ettermiddag.

Det er de to advokatene Thomas Randby og Ellen Tvedten Jorem som er oppnevnt som forsvarere for siktede. De opplyser om at de ikke har snakket med sin klient, men forventer at dette skjer i løpet av ettermiddagen.

VG erfarer at siktede er i slutten av 20-årene, og at han tidligere har blitt straffedømt for grovt tyveri, trusler mot offentlige tjenestepersoner og narkotikahandel.

– Vi har en klar oppfatning av hvor og når drapet skjedde, men vil ikke kommentere noe mer rundt det nå, sa politiadvokat Tine Henriksen til NRK i slutten av august.

Henriksen ble bisatt i Hønefoss kirke 31. august.

Les også: Jonas før han ble drept: – Det vil forfølge meg hele livet

Pressekonferanse da politiet har pågrepet og siktet en mann for drapet på Jonas Aarseth Henriksen.

Ville finne gjerningspersonene

Like før drapet åpnet Henriksen opp om en rekke uønskede besøk på nattetid. I podkasten «Avhørt» fortalte han om totalt 14 hendelser siden mars i fjor. Blant hendelsene, forsøkte noen å sette fyr på bilen og motorsykkelen hans, utenfor der han bodde.

Lier og Moldver, programlederne i podkasten, ville hjelpe Henriksen å forsøke å finne ut hvem som sto bak tilfellene av overfall, hærverk og trusler. Henriksen selv hadde mistanker til noen, og hadde selv hørt rykter, men visste ikke noe konkret som han kunne gå til politiet med.

Planen var at Avhørt-redaksjonen skulle spane for å se om de selv fikk se gjerningspersonene.

– Vi tenkte at det var ganske sannsynlig at vi ville få oppleve det, siden det skjedde så hyppig. Det fikk vi aldri muligheten til, sa Moldver i Ringerikes Blad/Nettavisen 25. august.

Les også: Politiet om drapet i Nes: – Har kommet en rekke tips i saken

Bisatt

Henriksen ble som nevnt bisatt i Hønefoss krike i slutten av august.

Henriksens stefar Ivar Borgen uttalte at familien var samlet om planleggingen av, og forberedelsene til bisettelsen og minnestunden.

– Vi synes det er veldig flott at så mange tar kontakt og vil delta i bisettelsen, fysisk eller på nett, sa Borgen.

Det var også en kortesje som var initiert av Buskerud truckers forening. De ville hedre Henriksen for engasjementet for transportfaget.

Nettavisen følger følger politiets pressekonferanse fra klokken 14.30.