Det var Maria Saxegaard som startet innsamlingskampanjen på Facebook, og hun nærmer seg målet på 200.000 kroner. Men alle monner drar for at familien skal kunne skaffe seg advokathjelp til rettssaken de venter på i juli.

Derfor trår Elvis -bandet Elvis-56 til med veldedighetskonsert i Hønefoss kirke søndag 7. april.

– Bandet ble startet i 2015, men har nå utviklet seg til det grunnkonseptet Elvis hadde i sin tidlige karriere, med ståbass og kassegitar, sier Jon Rikard.

Med unntak av Kristian Lysebråte, som er en av Norges fremste Elvis-tolkere, kommer hele bandet fra Ringerike. Det består av Øystein Hagen på kassegitar, Marius Fugleberg på akustisk gitar, Leif Kjetil Brørby på elgitar og Hans Petter Herføl på bass. Jon Rikard Nettum Sandum spiller trommer.

– Vi skal gjenskape Elvis sine tidlige konserter slik han turnerte rundt i sørstatene fra 1956 med innslag av godbiter fra 60 og 70-tallet, sier Jon Rikard.

I Elvis sin ånd

Han mener det er fullt forsvarlig at det er Elvis sin musikk som skal rocke i kirkerommet for Morvarid og familien.

– Det var i Elvis´ ånd å hjelpe andre, sier han.´

Selv, som kirketjener i Hønefoss kirke, kjenner han asylfamilien godt, og han kjenner også til utfordringene som ligger i å være vertskap for en hel familie over lang tid.

– Da det ble snakk om penger til advokat for rettssaken som venter i juni, begynte jeg å tenke på hvordan jeg kunne bidra, sier han.

Rungende ja

Så kom ideen om konsert. Han drøftet det med prost og kirkeverge, og spurte så om bandet ville stille. Det ble et rungende ja fra alle. Sponsorer har også stilt villig opp.

Jon Rikard håper på stor oppslutning fra publikum også.

– Alle har noe de kan bidra med for lokalsamfunnet. Dette er en sak mange mener ulikt om, men mennesker er mennesker, uansett. Og særlig når det er unger inne i bildet, er det viktig å gjøre hva vi kan for å hjelpe, sier han.

Han har, sammen med flere, arrangert veldedighetskonsert for Fontenehuset tidligere. Nå gleder han seg til konserten i Hønefoss kirke.

– Den starter med rolig gospel fra 1956 og utover og avslutter med 70-talls-Elvis. Under konserten vil prost Kristin Moen Saxegaard fortelle litt om aksjonen og om situasjonen til familien det samles inn penger til.

– Dette skal bli en god konsert for en god sak, sier Jon Rikard.

– Målet er at vi fyller alle de 350 plassene som er lagt ut, og overskuddet går uavkortet til aksjonen.