Når Bredesen åpner dørene til sin splitter nye butikk 1. oktober, er kommunikasjon med lokalbefolkningen noe av det som står i første rekke.

– Jeg ønsker å skape en møteplass for folk på Harestua, sier kjøpmann John Eirik Bredesen til avisen Hadeland.

Den 750 kvadratmeter store butikken på Harestua skal nå fylles med varer og gjøres klar som Remas butikk nummer 1001. Da åpnes selvsagt også dørene klokka 10.01, som seg hør og bør.

– Jeg ønsker å ha en ryddig og oversiktlig butikk, med god plass mellom reolene. Det er viktig for meg at butikken oppleves som ren og lett og finne frem i, forteller den unge kjøpmannen.

Bredesen, som opprinnelig er fra Jevnaker, men som nå bor i Hønefoss, sier han er spent på startfasen i ny butikk.

– Det blir en vanskelig balansegang i starten. Det å treffe riktig på varer og sortiment i en ny butikk er en utfordring, men da er det viktig at jeg tør å prøve.

Korona bremser åpningsfesten

Allerede de nærmeste dagene vil de første varene ankomme, og sjefen sjøl kan begynne å telle ned til åpning etter en hektisk start på tilværelsen som kjøpmann.

– Vi kommer til å ha litt konkurranser blant annet, men den store åpningsfesten blir det selvsagt ikke på grunn av korona. Vi ønsker jo ikke å legge opp til en situasjon der folk ikke klarer å overholde smittevernreglene, sier han.


– Hvilke forventninger har du til Harestuas befolkning?

– Åpenbart at de vil handle i butikken, men jeg synes det er veldig viktig at folk kommer med innspill, og sier ifra dersom det er noe de ønsker at vi skal endre på. Rett og slett god kommunikasjon. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med Harestua og de som bor her.

Ferskvare

– Hva kan Harestua forvente av den nye matbutikken?

– De kan forvente en ryddig og ren butikk med blide og hyggelige ansatte. Vi vil også satse på frukt og grønt og ferskvarer.

– Flere på Harestua har ønsket seg ferskvaredisk, er det mulighet for det her?

– Jeg vet at det jobbes med forskjellige aktører innen ferskvare, mer enn det vet jeg foreløpig ikke.

Bredesen har valgt å satse på stor og god plass til kjølevarer.

Ønsker tips fra kundene

Han ønsker seg altså gjerne tips og innspill fra lokalbefolkningen på hva de ønsker å finne i butikken.

– Jeg kommer til å være en synlig kjøpmann, så det er bare å ta tak i meg om det skulle være noe, sier han.

Med seg til å drive butikken har han ansatt ti butikkmedarbeidere, mange av dem lokale.

– Seks–sju av de jeg har ansatt kommer fra Harestua, og en av dem har tilbudt seg å ta med meg på omvisning i nærmiljøet, sier 28-åringen og legger til at han har et positivt inntrykk av Harestua som bygd.

Det er likevel ingen umiddelbare flytteplaner i sikte.

– Nei, men jeg må jo se litt hvordan pendlingen går. Så det er absolutt ikke umulig, sier John Eirik, vel vitende om at det er rundt tre kvarter i bil som venter til og fra jobb.