Even A. Bjørkli fra De Kristnes ungdom skriver at «ingen prøver å bestemme over kvinners kropp». Jo, det er dessverre mange politikere som gjør alt de kan for å bestemme over kvinners kropp. En av KrF sine store gjennomslag i regjeringen, var jo å innskrenke abortloven.

I innlegget står det at «er det en ting vi trenger, så er det at vi inkluderer alle i debatten». Jeg er selvfølgelig enig i at alle skal få være med i debatten, men jeg er ikke enig i at menn kan fortelle en kvinne hva hun skal gjøre.

BAKGRUNN: En handlingsplan med KrF-avtrykk | Knut Stubben

Jeg som mann kan ikke blande meg bort i en kvinnes valg. Om hun vil ta abort eller ikke bestemmer hun selv. Det jeg derimot kan er å si at kvinner bør få ta det valget selv, helt uten at noen skal blande seg.

Bjørkli sier at han støtter mitt, og Grønn Ungdom, sitt ønske om at kvinner bør få bestemme over sin egen kropp. Men nei, det virker ikke helt sånn. Både i partiprogrammet til partiet hans, og ut ifra det han skriver, så skjønner man tydelig at han er mot abort. Det å si nei til abort, er ikke å la en kvinne bestemme over sin egen kropp.

Les også

Når skal KrF la kvinner bestemme over sin egen kropp? | Even Jacobsen

Han skriver også i innlegget at kvinner har valget lenge før de blir gravide og eventuelt ønsker å ta abort. Han sier det er en risikovurdering man må ta. Ifølge partiprogrammet til De Kristne så vil de gjøre det forbudt å ta abort. Det betyr at hvis en kvinne blir voldtatt, så skal ikke hun få lov til å ta abort. Mener du at en kvinne må ta en «risikovurdering» før hun blir voldtatt? Det er ikke mulig å gjøre.

Jeg tenker faktisk at hvis en kvinne blir gravid ved et uhell, eller angrer på at hun ble gravid, så må hun få lov til å ta abort. Det er kanskje et menneskeliv under «utvikling», men det betyr ikke at en kvinne må føde dette barnet hvis hun ikke vil. Hun må faktisk få lov til å ta abort, hvis hun vil det.

Les også

Ingen prøver å bestemme over kvinners kropp | Even A. Bjørkli

Jeg tror mange mannlige abortmotstandere hadde tatt abort hvis det var dem som var kvinner, og hadde blitt gravid uten å ville det. Hvis det var menn som hadde blitt gravide, så hadde det vært fri abort til uke 18 for lenge siden.

Du sier at hvis man ikke vil ha barn, så må man ikke ha samleie. Mener du at det ikke er greit å ha samleie hvis man ikke skal få barn? I så fall så har jeg ikke hørt et eneste argument for det. Først skal du si at en kvinne ikke får ta abort, og så skal du si at folk ikke skal få ha samleie. Jeg tenker at folk selv skal få bestemme hva de vil gjøre, ikke politikere.