Torgersen brukte torsdagskvelden på øvelse sammen med musikanter fra flere korps.

– Saken er at vi i Jevnaker ungdomskorps skal ha en sommerkonsert på Hadeland Glassverk førstkommende lørdag. Vi gjorde tilsvarende i fjor, og bestemte oss for at dette ville vi gjøre igjen, sier han.

Fra seks forskjellige korps

Konserten ble planlagt, og som i fjor kontaktet Jevnaker ungdomskorps sine venner i Hønefoss ungdomskorps for å supplere besetningen.

– Vi har hjulpet hverandre tidligere, og senest nå på HUK sin sommerkonsert hvor noen fra JUK var med, forteller Torgersen.

De var ikke vanskelige å be, og raskt var de oppe i 30 musikanter og et godt spillbart ensemble. Da viste det seg at enda flere hadde lyst til å være med i det gode selskap. Hadeland Janitsjars var blant musikantene som også ønsket å delta.

LES OGSÅ: Disse har fått breddegaver fra bank-stiftelsen

– Så klart sa vi ja. Det er jo bare moro. Nå har vi endte med 50 musikanter og musikanter fra Jevnaker ungdomskorps, Stranden Musikkforening, Hønefoss ungdomskorps, Ringerike Janitsjar, Hadeland janitsjar og Hov musikkorps. Dette må da være eksempel på godt interkommunalt samarbeid, sier Torgersen.

LES OGSÅ: Sølvfangst for lokale korps i NM

Sommerlig repertoar

Han legger til at de på konserten lørdag har to dirigenter: Eirik Pladsen, og Espen Aslaksen.

På repertoaret står blant annet Sommerstemning i en bypark, Trond Viggo, Chicago, Glee, bluesvariasjoner, norsk visesang, og mye mer.

Korps i full frammarsj med flere i rekkene