Gå til sidens hovedinnhold

Jesper mot Kjell B = rått parti

Artikkelen er over 2 år gammel

– Urettferdighet kan bli korrigert når tilstrekkelig mange påpeker den, sier Terje Andersen i dette innlegget.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Noen ganger er en modig gutt på 7 år mye mektigere enn en rutinert ordfører. Det skjer når skolegutten har en god sak, og ordføreren har en dårlig. Det skjer når 7-åringen får folkets sympati, og når politikere og byråkrater ikke får det.
 
Dette er magien i vårt folkestyre. Det har barn og unge godt av å oppleve. 
 
Urettferdighet kan bli korrigert, når tilstrekkelig mange påpeker den. Det kalles demokrati, og er verdens beste system.

Terje Andersen


 
Siden Jesper og mammaen hans tok beina fatt, og viste konsekvensen av dårlig politikk, har kommentarfeltene og Facebook flommet over. Det er lenge mellom hver gang Ringerikes Blad opplever noe tilsvarende. Dette har ordføreren garantert merket seg innimellom jakten på julestjernen.

LES OGSÅ: Avviser kritikken mot Jespers (7) lange skolevei: – Vi følger reglene
 
Kanskje ordføreren ennå ikke innser det, men ganske snart vil han måtte legge seg flat og gi Jesper (7) rett. Vår rutinerte ordfører vil erkjenne at jo lenger han venter, desto vondere blir det. Derfor vil Kjell B ganske snart ta tak i saken om skoleveier, skolegrenser og skolenedleggelser. 
 
Foreløpig er det kun SV og Rødt som har signalisert at de er imot nedleggelsen av Hønefoss skole, og imot den politiske dumskapen som har resultert i nye grenser og meningsløse skoleveier. For alt jeg vet er det flere partier som allerede spiller på lag med foreldre og barn, eller som vurderer å gjøre det. Snart vil stadig flere politikere og partier kalkulere situasjonen.
 
Hvor lenge tør de vente før de viser sin solidaritet med guttepjokken med den tunge ranselen, på den lange, skumle og helsefarlig veien?

LES OGSÅ: – Be sjefene i kommunen teste skoleveien med tung sekk på ryggen
 
Ganske snart vil ordføreren og flertallet av politikerne be rådmannen komme opp med et bedre svar – ett som Jesper (7) kan leve med. 
 
Det kan være at det drøyer noen dager...noen må snakke sammen – men hvis folk holder trykket oppe – så vil det skje – garantert.
 
Ikke fordi noen voksne lager gode avissaker eller skriver halvprovoserende leserinnlegg. Det skjer fordi Jesper (7) har rett, og fordi politikerne tar feil!
 
Dersom du vil påskynde prosessen for Jesper (7) og barna han representerer, kan du fortsette å «like», dele, og si din mening.
 
Det virker!

Les også

Jesper (7) må gå én time hver vei når Hønefoss skole legges ned: – Altfor langt og farlig

 

Kommentarer til denne saken