Gå til sidens hovedinnhold

Jensens samboer beordret stans i pengeinnsamling

Artikkelen er over 2 år gammel

Eirik Jensens samboer ga mandag beskjed om å stanse en pågående pengeinnsamling til den tidligere politimannen på Facebook.

Jensens samboer, Ragna Vikre, vil ikke kommentere saken overfor Dagbladet, som omtaler stansen av pengeinnsamlingen tirsdag. Det er på en støtteside for narkotika- og korrupsjonstiltalte Jensen det så langt har vært samlet inn over 200.000 kroner i en såkalt folkegave.

Initiativtaker til innsamlingen har vært en av moderatorene på nettforumet, Jensen-støttespilleren Jan Bøhle. Han fikk med seg Jensens samboer og Arne Sundt-Bjerck som opprettet støttegruppa på Facebook i 2014 og som i dag har over 22.000 medlemmer.

LES OGSÅ: Eirik Jensen vant ikke fram – lagmannsretten står fast på å sette juryens kjennelse til side

Mandag skrev Bøhle på gruppas sider at pengeinnsamlingen ble stanset.

– Jeg har i går vært i kontakt med Ragna og fikk da beskjed om at innsamlingsaksjonen skal avsluttes, skrev Bøhle.

Han vil ikke heller ikke kommentere stansen i innsamlingen. Bøhle utgjør sammen med Sundt-Bjercke og Vikre styret i stiftelsen Folkegave Til Eirik Jensen. Den siste tiden har det kommet kritikk mot pengeinnsamlingen.

Les også

Eirik Jensen og samboer Ragna L. Vikre etter en krevende tid i retten: – Nå tar vi juleferie hjemme i Åsa

Eirik Jensen ble i Oslo tingrett i september 2017 dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og medvirkning til innførsel av 13,9 tonn hasj. Hans medtiltalte Gjermund Cappelen ble dømt til 15 års fengsel.

Jensen anket skyldspørsmålet og straffutmålingen til lagmannsretten. I januar fastslo juryen at Jensen ikke var skyldig for hasjinnførsel, men fant ham skyldig i korrupsjon. Fagdommerne satte til side juryens kjennelse og saken skal nå opp for ny behandling i lagmannsretten.

Les også

Han var Jensens nærmeste sjef i ti år: – Hvis Eirik er uskyldig, så er dette helt forferdelig

Kommentarer til denne saken