Gå til sidens hovedinnhold

Jeg synes det er en god idé å flytte Vinmonopolet til Kuben | Paul Aage Bjerke

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg synes det er en god idé å flytte Vinmonopolet i Hønefoss til Kuben kjøpesenter. Særlig hvis en kan få en ordning lik den på Gardermoen flyplass.

Der kommer man inn i en svær og flott hall, med flasker over alt. En tilsvarende ordning på Kuben må nødvendigvis få et noe mindre format. Men, prinsippet er det samme.

Man kan bare plukke med seg alkohol man på forhånd ikke hadde tenkt å kjøpe, og folk med alkoholproblemer kan få anledning til å trene på ikke å kjøpe noe.

LES OGSÅ: Av-og-til ut mot Vinmonopolets spritkalender

Et slikt opplegg vil sette Hønefoss på kartet, som det heter. Man kan håpe på en sterk tiltrengt befolkningsvekst til glede for den delen av befolkningen som synes det er en bra ting.

Kuben vil naturligvis få en konkurransevridning ved å få en attraktiv leietaker som Vinmonopolet. Men, fordelen er at man da lettere blir kvitt alle småforretninger i byen som skjemmer gatebildet. Samtidig blir man kvitt noe så kjedelig som Norlis bokhandel.

LES OGSÅ: Polet til Kuben: – Synd og skam

Et moment som teller ved flytting er at man slipper å ta seg helt fram til Sentrumskvartalet for å få kjøpt det man er ute etter, og på toppen av det hele er det min mening at den så sterkt ødeleggende Ringeriksbanen gjennom Hole ikke bør bygges.

Kommentarer til denne saken