Har harde fronter og bastante meninger gjort at vi er ferd med å miste de gode samtalene og diskusjonene om hva slags by Hønefoss skal være om 10, 20 eller 30 år?

Skygger vi unge banen for debatten om fremtidens Hønefoss fordi det virker nytteløst å komme med nye tanker siden så mange allerede er skråsikre og vet hva som er «riktig»?

LES OGÅ: Hvilken by vil de unge ha? | Stig Nicklas Hansen

Vi trenger flere unge som både orker og tør å heve stemmen og si hva de mener. Vi unge velger kanskje, hvis vi har gode vibber for Hønefoss, å fortsette å bo her eller returnere etter noen år med studier og jobb utenbys.

Åpen debatt

Lysten til å bo her reduseres i hvert fall ikke av gode minner om en god, åpen og respektfull debatt om fremtiden til byen vår. Det har vi alle et ansvar for å få til!

Noen heller mot det urbane og moderne, og noen mot det mer tradisjonelle. Som konservativ sier jeg ja takk til begge deler. Jeg har tro på at en kombinasjon vil løfte Hønefoss. Og jeg synes de planene som nå er presentert for området rundt fossen er spennende og rett og slett kule.

Når det er sagt har jeg verken forelsket meg i et bestemt antall etasjer eller et eksakt antall høydemeter. Samtidig er jeg ganske klar på at det ikke er høyden som er avgjørende, til det er det altfor mange uskjønne lave bygninger som er bygd i Hønefoss.

Alt nytt er ikke vakkert

Alt nytt og moderne er ikke like vakkert og passer ikke like godt inn der det bygges. Og det siste jeg ønsker er at Hønefoss skal bli et nytt Lillestrøm eller Sandvika.

Derfor skal vi ta den tiden vi trenger for å lande hvordan vi skal integrere nytt og gammelt for å ta vare på byens identitet og fremheve dens egenart. Uavhengig av høyde og etasjer sender integrering av nye utrykk i et tradisjonelt bymiljø viktige signaler om ønske om å satse på fremtiden.

Les også

Litt om høyhus og små byer | Tor Arne Johnsen

Dersom vi skal få min og neste generasjon til å bosette seg på Ringerike må det være mer som trekker enn et godt skoletilbud og gode aktivitetstilbud for våre fremtidige barn. Hønefoss må være så spennende at du kan kjenne en urban puls uten å måtte dra til Oslo.

Må tørre å tenke nytt

Da må vi også tørre å tenke nytt. En god utvikling av hjertet i Ringerike vil føre til at vi blir lagt merke til. Det vil føre til at folk velger å flytte til akkurat oss.

Vi vil fremstå som en kommune som er på ballen og som er villig til å tenke nytt.

Hver generasjon har ansvar for å sette sitt preg på utviklingen av Hønefoss. Derfor må vi unge bli med å diskutere hva vi ønsker at Hønefoss skal bli for oss! Og til alle dere som tror dere har bestemt dere – lytt litt mer da, før vi lander noe bra sammen!