Gå til sidens hovedinnhold

Jeg er blant skeptikerne, og har andre visjoner for byen | Anne-Berit Haugen Rijken

– Jeg har hatt tro på at Hønefoss kan bli til en by der sentrumskjernen ville bli forbeholdt en sjarmerende småhusbebyggelse, skriver Anne-Berit Haugen Rijken.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

(Svar til leder i Ringerike Næringsforening, Terje Dahlen)

Jeg er blant skeptikerne som du gjennom avisen advarer, fordi du mener vi skaper stor usikkerhet. «I lige måde», kan jeg nesten si.

Grunnen til at jeg har kjempet så sterkt imot den utviklingen som dere legger opp til er at jeg har andre visjoner og mål for byen, enn det dere har.

Småhusbebyggelse

Jeg har hatt tro på at Hønefoss kan bli til en by der sentrumskjernen ville bli forbeholdt en sjarmerendesmåhusbebyggelse rundt en foss som ligger midt i byen.

Da ville man bygge videre på byens identitet og satset på å bli spesiell og attraktiv.

Les også

Nå går det mot byggestart ved brua: – Viktig å ta vare på historien, sier Ellen

I sentrumskjernen kunne man bygget videre på det flotte kulturlivet vi allerede har + butikker, spisesteder, velvære og fritidsysler.

Dette ville sannsynligvis ha trukket til seg folk både fra fjern og nær.

Folk fra Oslo

Folk fra Oslo ville kanskje ha dratt til Hønefoss for å oppleve stemningen rundt en annen type arkitektur for sentrumslivet enn det Oslo har.

De moderne høyhusene kunne blitt bygget på andre sentrumsnære steder. Da kunne det vitale sentrum blitt større og mer spennende. Dette er å tenke nytt og offentsivt.

Nå blir det kanskje ikke sånn. Jeg er stygt redd for at Hønefoss da heller blir til et sted der bare de som bor i byen, bruker byen. - Ikke noe mer.

Vi bruke Ringeriksbanen

Jeg er blant dem som sannsynligvis vil benytte meg av Ringeriksbanen, for å komme meg inn til Oslo by for å shoppe og hygge meg der. - Oslo har hatt en fin byutvikling gjennom at flere områder er blitt mer åpne og tilgjengelige for folk.

De har forskjønnet det gamle sentrum + at høyhusene og den moderne arkitekturen er blitt bygget i Bjørvika. Begge disse to områdene har nå fått sin egen sjarme og spenstighet.

Les også

Hans-Petter vil stoppe høyhuset: – Det blir en vegg mot fossen

Jeg er stygt redd for at en god del andre mennesker i Hønefoss vil gjøre det samme som meg. Oslo vil bli lettere tilgjengelig for oss når Ringeriksbanen kommer. Hønefoss sentrum vil bli for udefinerbar, rotete og trang for oss.

Sterkt imot

Dette er grunnen til at jeg har gått så sterkt ut og erklært motstand mot det dere legger opp til.

Det synes jeg dere må tåle, ta inn over dere og respektere.

Konflikten omhandler jo viktige saker som gjelder byens langsiktige framtid.

Les også

Hvor stort «hjerte for byen» har egentlig Tronrud-konsernet? | Anne-Berit Haugen Rijken

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.