Jesus opplevde det etter sin dåp, både fysisk og psykisk. Det kunne ha tatt knekken av ham, men han overlevde og kom stærkere enn noen sinne tilbake.

Etter denne opplevelse, begynte han sitt arbeid, underviste, helbredet og reiste folk opp fra vanskelige omstendigheter. Hvor ifra fikk han kraften?

Det siste Jesus gjorde før han dro inn i ødemarken var å oppsøke sin slektning, døperen Johannes. De to opplevde noe helt utenom det vanlige den dagen.

Jesus døpte Johannes med Den hellige ånd, men da Johannes døpte Jesus med vann opplevde Jesus på en veldig spesiell måte å bli sett av Gud: "Og det lød en røst fra himmelen: Du er min Sønn, den elskede, i deg har jeg velbehag".

Det var Skaperens måte å si til Jesus: "Jeg elsker deg"! Det var i kraften av denne kjærlighetserklæring Jesus fullførte sitt arbeid på jorden.

Vandrende i ødemark?

Hva er det du trenger når du befinner deg vandrende med ditt liv i en ødemark? Det er min erfaring at de gangene jeg opplever det, er det helt avgjørende for meg å få høre disse ordene: "Jeg elsker deg!"

Det gjør også noe med meg at jeg selv kan vise kjærlighet overfor andre, enten det er min familie, venner eller dyr og natur. Det fyller sjelen min med noe ubeskrivelig vakkert og jeg opplever tilhørighet som er helligere enn alt annet, en slags "enhet" med den/det jeg elsker.

Konklusjonen min er denne: Bibelen sier at kjærligheten er hos Gud og at kjærligheten er Gud. Det at jeg elsker og tar imot kjærlighet fra andre, blir da for meg Skaperens måte å puste gjennom meg.

Uendelig takknemlig

Når jeg reflekterer over det hører jeg disse ordene: "Du er min datter og kjærligheten i ditt liv, er mitt eget "Jeg Er" i ditt indre. Så pust Meg inn og ut gjennom ordene: "Jeg elsker deg", da blir du og det/den du elsker ett i Meg".

For dette er jeg uendelig takknemlig fordi det gir livet mitt mening og verdt å leve.

La kjærlighetsmåneden, februar, bli måneden hvor du øver deg i å puste Guds kjærlighet både inn og ut ved å si: "jeg elsker deg", til alt og alle du er glad i. - Lykke til!