Gå til sidens hovedinnhold

Jazzkafe i Kirkens bymisjons lokaler

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Fire eminente musikere sørget lørdag for en musikalsk opplevelse for et forventningsfullt publikum. De fikk som forventet, svingende New Orleans jazz av ypperste klasse.

Med vår egen Svein Olav Blindheim som vert, og erfarne gjestende musikere som til vanlig ikke spiller sammen; Ivar Andresen, Finn Torgersen og Carl Petter Opsahl, var det morsomt å observere hvordan publikum lot seg rive med av det rytmiske og musikalske drivet kun musikere som kjenner musikkformen kan gjenskape.

For de som husket danse- og restaurantmusikken fra 50 - 60-tallet, vakte dette gode minner, men også publikum av yngre årgang likte det de hørte. Musikk fremført av dyktige musikere faller i smak selv om musikktypen skulle være fremmed.

Pianisten Ivar Andresen er en bauta innen jazzmusikk. Det ble sagt spøkefullt at den som ikke har spilt med Ivar ikke kan kalle seg jazzmusiker. Ivar forsøkte å nedtone sine ferdigheter, men han presenterte elegante improvisasjoner og klanglig og rytmisk venstrehåndsspill som bevis på at han fortsatt er en mester innen jazz.

Carl Petter Opsahl bandt konserten sammen med morsomme verbale bilder fra New Orleans, men sørget også for improvisatoriske høydepunkter med sin klarinett, i den stilart som kjennetegner musikk fra New Orleans. Han er kort og godt en fremragende utøver på sitt instrument.

Trommeslager Finn Torgersen sørget for en behagelig og dynamisk og rytmisk støtte for solistene, men viste gjentatte ganger at han også kan presentere fargerikt og drivende solospill.

Verten og kontrabassisten Svein Olav Blindheim kjenner vi som dyktig i akkompagnerende roller, men denne gang ble vi virkelig imponert over hans solistiske ferdigheter. Han utnyttet instrumentets klanglige muligheter kreativt i et krevende register.

Vi ser fram til neste konsert.

Kommentarer til denne saken