Dessverre var hun ett år for gammel til å få vært med i seriespill med jenter 17. Siden dette laget skulle spille i A-serien, var det ikke mulig med dispensasjon. Mia valgte likevel å bli med på basket, og hun har så å si vært på alle treningene. Bare opplegg i forbindelse med skole, og utvekslingsorganisasjonen har holdt henne borte fra trening.

Heldigvis lot det seg gjøre å få henne med på laget i Europas største basketturnering for ungdom. Mia har gjort store framskritt i det siste, og klarte seg bra i Hønefoss-drakta.

Mia er ei humørfylt jente som gjerne blir med på en spøk og har god humor. Sammen med de andre jentene spilte hun seg bedre og bedre utover i turneringen, og i de to siste kampene viste de at de hadde tilpasset seg det høyere tempoet til de svenske lagene, og det var synd de ikke fikk en kamp til i sluttspillet.

I den første kampen møtte de Eskilstuna, som virkelig hadde en «treffe dag» og vartet opp med 9 3-poengere og slo HBBK 55-20, svenske IK EOS ble for sterke og vant 54–24.

Mot svenske Haga Haninge fra Stockholm, som senere vant puljen, spilte jentene meget bra, og holdt godt følge, men tapte 22–33. I første B-sluttspillkamp mot KFUM Gævle var det HBBK-jentene som vant på tempoet og vant 41–18. Dessverre ble det et surt 32–35 tap mot Skuru, etter et par dommeravgjørelser det var vanskelig å skjønne.

Jenter 15 var også med i årets cup, og etter at de var med i Scania Cup i påsken, var de mer forberedt på tempoet, og burde vunnet den første kampen mot Alvik, men tapte 27–29. Mot Høgsbo Tigers kunne det også like gjerne endt med seier, men dessverre nok et knepent tap 42–45. I den siste kampen i gruppa vant de enkelt mot Katrineholm IF med sifrene 35–13.

I B-sluttspillet slo de norske Skjetten 42–5 i den første kampen og Huddinge Basket 51–31 i kvartfinalen. I semifinalen forventet de fleste en ny seier og finale, men plutselig fungerte ting ikke slik de vanligvis gjør for dette gode laget, og det ble et litt uforklarlig 21–33 tap for Alvik2.

Alt i alt viste begge lagene at de virkelig er til å regne med når de spiller opp mot sitt beste, og ikke minst viste jentene at de satte pris på at Mia endelig fikk prøve seg i HBBK-drakta etter uendelig mange treningstimer, og viste tydelig skuffelse da ballen ikke gikk i kurven på gode forsøk, men et par flott «assist» høstet jubel. De hadde nok gjerne gitt noen kroner for at Mia skulle fått med seg opplevelsen av å score i Göteborg.