Ringerikes Blad har tidligere skrevet at tidligere Gjøvik/Lyn-trener Espen Haug har vært en svært aktuell kandidat til trenerjobben.

Tidligere i høst hadde lokalavisa også en avstemning, hvor leserne kunne avgi sin stemme rundt hvem de ønsket som ny HBK-trener. Her ble det klart at leserne ønsket seg tidligere Mjøndalen-trener Vegard Hansen. Hansen har senere blitt ansatt som ny hovedtrener i førstedivisjonsklubben Kongsvinger. Hansen fikk mer enn 1500 stemmer av Ringerikes Blad sine lesere.

Daglig leder i HBK, Knut Emil Kolstø, har tidligere sagt følgende til Ringerikes Blad om trenerjakten:

– Gutta har fått beskjed om at treneren forhåpentligvis skal være klar før de går ut i juleferie. Det vil si onsdag den 30. november. Den målsettingen håper vi å holde, sier Kolstø.

Nytt trenerteam

Selv om det altså ble noen dager senere enn det den daglige lederen ønsket seg, kunne klubben mandag presentere sin nye hovedtrener.

Der ble det klart at Gunnar Halle er ansatt som ny hovedtrener for HBK. Han får med seg Jan-Remi Dalen som assistenttrener.

Dalen har tidligere vært assistent under Vegard Hansen i Mjøndalen, men ga seg i denne jobben tidligere i år etter at Hansen fikk sparken i hovedtrenerjobben.

– Ansettelsene av Gunnar Halle og Jan-Remi Dalen som team er et synlig bevis på vår sterke satsing for å bringe HBKs herrelag tilbake til norsk toppfotball igjen. Dette er et trenerteam for opprykk. Samtidig styrker vi vår spillerutvikling i junioravdelingen og dermed også vår framtidige rekrutteringsposisjon til A-laget. HBK skal med dette ytterligere styrke sin posisjon som en attraktiv klubb å satse og utvikle seg i for unge talenter, sier Cecilie P. Øyen, styreleder i HBK, i en pressemelding.

Landslagshelt

Den nye HBK-treneren er tidligere landslagsspiller for Norge, og kan smykke seg med hele 64 kamper for Norge. Han kommer til HBK fra jobb i Norges Fotballforbund (NFF). Han ser fram til å starte i sin nye trenerjobb.

– Hønefoss Ballklubb presenterte et spennende opplegg hvor klubben vil tilbake til toppfotballen igjen. HBK har gode fasiliteter, en organisasjon og støttespillere som vil opp og fram. Jeg gleder meg til å sette sammen en slagkraftig spillertropp slik at det blir gøy å gå på AKA Arena igjen neste sesong, sier Gunnar Halle i en uttalelse.

Halle starter i trenerjobben 1. januar 2023.

Vender tilbake

Jan-Remi Dalen, som kommer fra Sokna, vender nå tilbake til moderklubben HBK. I tillegg til å være assistenttrener for Halle, skal han være utviklingsansvarlig i klubben med ansvar for spillerutvikling og -logistikk for alle lagene fra G13 til G19. Jan Remi startet i jobben 1. desember.

– Jeg er veldig glad for å være hjemme igjen. Det er en drøm å få bli sportssjef i klubben som jeg er ifra, som jeg har spilt i og vært trener for. Jeg har et stort ønske om at HBK skal tilbake til det nivået vi hører hjemme – og være en klubb som skaper engasjement og positivitet i den flotte byen vår. Det er mye historie og en sterk kultur i klubben som det er viktig å dyrke fram igjen, sier Dalen.

– Gjennom de erfaringene jeg har fra toppfotballen, ønsker jeg å bidra til å heve fotballen i hele Ringeriksregionen ved å skape en god toppidrettskultur og bygge klubb. Det inkluderer også å heve nivået i utviklingsavdelingen slik at vi får flest mulige lokale spillere inn på A-laget framover, fortsetter Dalen.