Gå til sidens hovedinnhold

Ja til betongpark i Hønefoss | Wenche M. Nilsen

– De som vil skate, har ingen steder å skate, og ikke alle har noen som har anledning til å kjøre dem til andre kommuner.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg leser innlegget til gutta som ønsker seg betongpark i Hønefoss. Stå på gutter! Jeg er så enig med dere, og jeg vil gjerne si hva jeg mener.

Som journalist, skrev jeg for mange år siden en reportasje om gutter som ønsket seg skatepark i Hønefoss.

Fikk lovnader

De ble lovet fra politikere, at jo da, det skulle de få. Det endte opp med tre like granittsteiner som ble satt rett ved gata på parkeringen ved kefasbygget.

De er helt ubrukelige, og står på et sted som medfører fare, både for skatere og andre trafikanter.

Jeg er ikke skater, men jeg ble en stund etter at jeg skrev den reportasjen, skater-mamma.

Skateren jeg er mamma til, er voksen nå, men fra han var liten, seks år, har jeg og pappaen hans, kjørt ham til skatehaller og betongparker i andre kommuner på hele Østlandet.

En flott idrett

Hvorfor? Jo, fordi skating er en utrolig flott idrett som gir kontroll på både fysikk og konsentrasjon, skating gir mestringsfølelse og ikke minst, blant skatere er det et fantastisk miljø på tvers av alder, kjønn og etnisitet, hvor også de som driver med BMX eller sparkesykkel på betongbanene, er med.

Les også

Vi trenger skatepark i Hønefoss

Skateren jeg er mamma til, er voksen nå, og flytter snart fra byen vår, men han skater hver dag.

Fortsatt hender det at jeg kjører han til andre kommuner for å skate, men av og til skater han i byen her, også på steder som kan være farlig, eller han skater på de bitte små anleggene som er ved et par av skolene I byen.

Hver gang vi reiser til en annen kommunes betongpark, lurer vi på hvorfor ikke Hønefoss har en slik park. er det fordi politikere ikke vet hva skating er?

Roper de ikke høyt nok?

Er det fordi de som skater, ikke har ropt høyt nok? Er det mangel på plass?

Jeg vet ikke, men ber politikere sette seg inn i hva denne idretten er, og tenke på hvor en betongpark kan bygges.

Hva med tomta på Hvervenkastet, rett ved Deli De Luca, eller den store grusbanen bak Leiv Vidar, eller bak ishockeyhallen på Schjongslunden? Hønefoss trenger en betongpark, det er helt sant.

Siden dere gutta nå har skrevet innlegg i avisen, har jeg lyst til å be politikere i Ringerike med på tur, for eksempel til Krøderen. Der har de en fantastisk betongpark.

Men så sier kanskje dere politikerne på Ringerike: Det er jo nesten ikke skatere her. Nei, det er da ikke rart! De som vil skate, har ingen steder å skate, og ikke alle har noen som har anledning til å kjøre dem til andre kommuner.

Kontinuerlig trening

Skating krever kontinuerlig trening, for at skateren skal utvikle seg. Altså må muligheten til å få trene, være til stede hele tiden. Før var det mange som hadde sine meninger om skatere, at skatere, nei fysj, de er pøbler. Nei, skatere er ikke pøbler.

Skatere er flotte barn og unge og voksne, som liker å få hjerne og kropp til å samarbeide om å mestre en utrolig krevende, fascinerende, spennende og sunn idrett. i et flott miljø.

Selv om min skater flytter til et annet sted snart, står jeg gjerne på barrikadene for å hjelpe andre skatere, og roper:

Ja til betongpark i Hønefoss! Hilsen Wenche 55 år.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.