Elever ved linjen Kunst, design og arkitektur (KDA) solgte håndtrykket julekort og flotte lysholdere.

Iselin Auli Karlsen (18) fra Vikersund går på den studieforberedende linjen og syntes det var moro å få være med å selge egne produkter til folk som kom innom skolen på lørdag:
– Det var veldig koselig, og vi fikk solgt mange av tingene vi hadde laget. Og ikke minst fikk vi skikkelig julestemning, smiler Iselin.
– Man vet aldri helt hva folk liker. Men hvis du for eksempel skal bli arkitekt så må du lære deg å sette deg inn i kundens behov, og ikke fokusere så mye på hva du selv liker. Og det kan være vanskelig. Men her får vi trent litt på det, forteller Iselin fornøyd.

Variert tilbud

Elevene fra Interiør og utstillingsdesign solgte julepynt. Bålpanner, vedkløyver og juletrefot i metall sto linjen Teknisk industriell produksjon (TIP) for. Og elever fra Ringerike videregående solgte tovede sitteunderlag og nybakte julekaker.

Flere hundre besøkende
Det var en jevn strøm av folk gjennom hele dagen som kunne handle julegaver eller bare slappe av i kafeen. Den ble drevet av Design og håndverksklassen (DH). Frisørklassen hadde nok å gjøre hele dagen med klipp og hårfarging på fornøyde kunder. Mange av de besøkende var nysgjerrige benyttet også sjansen til å kikke rundt i skolens lokaler.

Årlig tradisjon

Julemessen var den første i rekken av det arrangørene håper blir en lang og god tradisjon:
– Vi håper dette kan bli en fin tradisjon og satser på godt samarbeid mellom de to videregående skolene også neste år, sier Kristin Berteig, faglærer og en av initiativtakerne til julemessen.

SE BILDER FRA JULEMESSA:

Bildeserie

Se bilder fra julemessen på Hønefoss videregående