Tradisjonen tro inviterer Foreningen Norden Ringerike i samarbeid med Ringerike bibliotek til koselig høytlesningsstund i bibliotekets lokale. Årets tema er natur i Norden.

Kveldens oppleser er vår egen Ole Johnny Haugerud, kjent i distriktet som oppleser og fra forskjellige roller i lokale revyer og historiske skuespill.

Ole Johnny innleder kvelden med å lese fra boka «Åleevangeliet» av Patrik Svensson. Boka ble utgitt i 2019 og handler blant annet om ålen, verdens mest gåtefulle fisk. Forfatteren er svensk.

Etter høytlesning vil talentfulle elever fra MUA ved Ringerike videregående skole underholde på piano, mens det er mulig for publikum å få kaffe/te og litt å bite i.

Etter pausen er kvelden viet dikteren Elling M. Solheim. Han er kjent som århundrets ringeriking! Vi ønsker å løfte frem at Elling M. Solheim blant annet var en dikter med mye fokus på skog og natur og folkene som lever der. Med Ole Johnny som oppleser og formidler av Solheims dikt, vil det bli vårt lokale bidrag som understreker det aktuelle temaet for årets litteraturuke, natur i Norden.

Bli med i det store nordiske litteraturfellesskapet og kom til biblioteket i skumringstimen på mandag kveld! Det er gratis inngang.

Arrangementet er i samarbeid med Foreningen Norden Ringerike og Ringerike bibliotek.