Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de klarer i løpet av en lang sommerferie.

Sommerles.no er inspirert av gamingverdenen, og er utviklet for å være gøy og motiverende for barna! Når man registrerer leste bøker inne på sommerles.no får man XP, kule digitale trofeer og går opp i level. Ved hvert tiende level kan man hente fine premier på biblioteket.

Ta med Sommerles på norgesferien:

Sommerferie er en fin lesetid, og hytteturer og lange bilturer er selvfølgelig ingen hindring for at du kan delta på Sommerles. Lydbøker er supert på lange bilturer og kan selvfølgelig også registreres på Sommerles.no.

Med et nasjonalt lånekort kan du låne bøker fra bibliotek i hele vårt langstrakte land. Skulle krisen inntreffe og du går tom for lesestoff mens du suser gjennom Tromsø, kan du låne med deg bøker derfra og ta dem med på resten av ferieturen.

Vel hjem kan bøkene enkelt leveres på ditt lokale bibliotek, vi sender bøkene trygt tilbake til Tromsø. Et annet Sommerlestips er å stikke innom andre bibliotek underveis på ferieturen, kanskje har bibliotekene fine premier som du ikke får tak i ved ditt lokale bibliotek?

Superlesere:

I fjor deltok over 120 000 barn fra hele landet på Sommerles. I år ønsker vi enda flere barn velkommen til lesekampanjen. I Hole er det mange superlesere, i fjor deltok hele 39 % prosent av alle barna på Sommerles.

«Vi er kjempestolte over at så mange barn blir med på Sommerles her i Hole. Deltakerne våre er helt i toppsjiktet blant kommunene i Viken, og i år satser vi på at enda flere barn blir med og at vi slår fjorårets rekord hvor de gjennomsnittlig leste over 1600 sider hver!», forteller Siri Berrefjord ved Hole bibliotek.

På Ringerike bibliotek ser de ansatte virkelig fram til å møte årets Sommerlesere. Barne- og ungdomsbibliotekar Benedicte Charlotte Sydsæter-Knudsen forteller: «Vi kan se det glitre i barnas øyne når de kommer for å spørre eller fortelle om egne erfaringer med Sommerles. Det er alltid like koselig å møte barn i skranken som har funnet noe på biblioteket som de tviholder på, og gleder seg stort til å få låne med seg hjem. Det varmer et bibliotekar-hjerte, som sola på en sommerdag».

Fest

Sommerles avsluttes med en stor Sommerlesfest på bibliotekene for å gjøre ekstra stas på Sommerleserne. Ringerike bibliotek inviterer til fest lørdag 4. september. Reidar Müller og Sigbjørn Lilleeng som står bak boka Supervulkaner og digre dinosaurer kommer til biblioteket.

Her får man bli med på en reise gjennom historien, med kule og interessante fakta som vil fenge. Absolutt verdt å få med seg! På Jevnaker folkebibliotek blir det også fest 4. september. Du kan forvente latterkramper i regi av Marius Horn Molaug og Kristoffer Kjølberg, forfatteren og illustratøren av Verdens verste-serien, som skal underholde oss med Verdens verste tegneshow.

På Hole bibliotek blir det også Sommerlesfest, men planene er foreløpig hemmelige!

Det planlegges også mange andre sprell i forbindelse med Sommerles. Følg bibliotekene på deres hjemmesider, Facebook og Instagram for nærmere informasjon.

Sommerles.no gjør det gøy å lese!

– Sommerles.no er en digital lesekampanje på nettsiden sommerles.no. Barna lager seg en profil, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får XP (poeng) for hver leste side.

– Sommerles.no er for barn i 1. – 7. klasse og varer fra 1. juni til 31. august.

– Barna får tilgang til en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve

– I tillegg til XP kan barna også gjøre seg fortjent til digitale trofeer og kule premier som kan hentes på biblioteket!

– Sommerles er utviklet av Vestfold og Telemark fylkesbibliotek og Snuti AS.