Gå til sidens hovedinnhold

Invitasjon til å rydde i Krokkleiva

Venneforeningen Krokkleiva inviterer til å rydde på fredag 08. januar kl. 11. Slik det er nå er det vanskelig å forsere til fots flere steder, og det går ikke å ake kontinuerlig.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Noen foreldre har allerede begynt å rydde nedenfra, og har gjort en kjempejobb! De har tatt masse i den nedre halvdelen, fra Vanninga og utover på Flata.

Det ligger imidlertid igjen deler av trærne som er trått ned / snødd ned, og som ligger igjen som en kul i løypa.

Vi inviterer til å rydde resten av det som ligger nede nå, for å gjøre den brukbar til de som vil gå eller ake. Parallelt med dette er det startet en dialog mellom offentlige myndigheter, for å avklare hvordan tilsvarende hendelser skal håndteres framover.

Praktiske forhold:

1. Vi satser på å starte på toppen og gå nedover. De som vil delta i dugnaden trenger ikke å betale i bommen. Hver bil vil få en lapp når dere blir registret oppe, som sier at dere er på dugnad denne dagen.

2. Vi trenger 2–3 med motorsag som kan kviste og kappe det som ligger nede.
vi trenger i tillegg 6–8 som kan dra unna det som kappes, og som kan grave fram det som ligger nede i snø og is. Ta med stål-spade / anleggs-spade. Det er sikkert jobb for barn / ungdom også, om ikke annet så for å ake ned etterpå.

3. Hver av dem som har med sag må ha eget / egnet verneutstyr, og vil måtte kvittere ut en egenerklæring om at arbeid skjer på eget ansvar.

4. På tur opp til Kleivstua, ber vi om at alle bilene tar et lite stopp ved parkeringa nederst i Kleiva. Da kan vi se hvor mange som kommer, og vi kan sette igjen en / noen biler for å kjøre bilførere opp igjen til bilene etterpå.
Venneforeningen står der fra kl. 10.30.

5. Vi tror vi får gjort det meste på 2 timer. Etter en times tid vil det bli «servering», pøser og noe varmt å drikke. Kleivstua er aktiv deltaker.

Vi håper å se noen, og satser på at en trivelig dag. Likevel: vi er redd for at det vil dukke opp flere slike situasjoner utover vinteren, men vi får ta det som det kommer.

Vel møtt!

Venneforeningen Krokkleiva

Knut Grande

Kommentarer til denne saken