Helgerud-elevene løp for TV-aksjonen

Av

Helgerud skole i Heradsbygda har arrangert det tradisjonelle skoleløpet. En gang i året, i forkant av TV-aksjonen, arrangeres løpet for skolens elever.

DEL

InnsendtI år er det organisasjonen CARE som jobber for at fattige kvinner i noen av verdens mest sårbare områder skal få tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt i samfunnet. CARE mener at likestilling både er et viktig mål i seg selv, og den mest effektive måten å redusere fattigdom på. TV-aksjonen NRK 2019 skal gi 400.000 kvinner mulighet til å skape et bedre liv for seg selv og sin familie.

I forkant av skoleløpet har elevene blitt kjent med hvordan kvinner og barn har det andre steder i verden. For å skaffe inntekter til TV-aksjonen har alle elevene skaffet seg sponsorer som gir 1–10 kroner pr. runde de løper i løpet. Elevene i 1. – 4. klasse løp en runde på ca. 500 meter, mens 5.–7. klasse løp en runde på ca. 750 meter.

Elevene startet felles på skolens håndballbane og løp av gårde i stort tempo. Ved passering hver runde fikk de et stempel på hånda for å gjøre det lettere å telle antall runder når løpet var ferdig.
Elevene viste stor innsats og var veldig flinke til å løpe! Det blir spennende å følge med på Spleissiden for å se hvor mye vi klarer å samle inn til årets TV-aksjon!

Hvor mye som kommer inn fra Helgerud-elvenes sponsorer kan man følge med på her: https://www.spleis.no/project/80078

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags