Medaljerush til skiskytterne

F.v. Tuva Aas Stræte, Frida Skretting Bækkedal, Stein Aas Stræte, Henrik Mandt, Sivert Dørum Langerud og Sigurd Holemark

F.v. Tuva Aas Stræte, Frida Skretting Bækkedal, Stein Aas Stræte, Henrik Mandt, Sivert Dørum Langerud og Sigurd Holemark Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Hønefoss skiskytterklubb traff bokstavelig talt blink under KM-rennene på Svene.

DEL

Innsendt Klubbens utøvere kom hjem med både gull-, sølv- og bronsemedaljer under KM i skiskyting.

Det var kretsmesterskap i normalprogram og stafett som ble arrangert på Svene.

Hønefoss Skiskytterklubb stilte med 13 utøvere, og de fleste fikk med seg én eller flere medaljer hjem.

Beste enkeltprestasjon

Sigurd Holemark fornøyd med gull på normalen og sølv på stafetten

Sigurd Holemark fornøyd med gull på normalen og sølv på stafetten Foto:

Sigurd Holemark sto for den beste enkeltprestasjonen da han ble kretsmester på normaldistansen i gutter 16 år. Med åtte treff og høy fart i løypa var det ingen som kunne true unggutten fra HSSK.

Dette var første gang Sigurd tok steget helt til topps, og ifølge klubbens trener, Kristoffer Staff, et bevis på at formen er i anmarsj før de viktige konkurransene starter om få uker.

Sivert Dørum Langerud fulgte like bak på en fjerdeplass med sju treff, noe som holdt til bronse på normalprogrammet i kretsmesterskapet.

Raskest i løypa

Stein Aas Stræte i klasse gutter 14 år skjøt seks treff på normalen, men med raskeste langrennstid hevdet han seg helt i toppen med en 4. plass i rennet, og bronse i kretsmesterskapet.

Steins søster, Tuva, var litt uheldig på standplass med kun fem treff, men holdt bra fart i løypa og endte på 6. plass i jenter 16 år.

Gull i stafett

På søndagens stafett stilte HSSK med 4 lag, hvorav tre tok medalje.

Henrik Mandt, Stein Aas Stræte og Sivert Dørum Langerud gikk alle nærmest perfekte etapper i gutter 13–16 år, og var eneste lag som unngikk strafferunder.

Det ble en spennende avslutning, med Lier IL jagende like bak under det meste av stafetten, men Sivert Dørum Langerud holdt unna på den siste runden og gikk laget inn til KM-gull.

Andrelaget til HSSK, med Kristian Holemark, Henrik Stenersen Gjestad og Anders Solli Kristoffersen, ble nummer ti.

Sikret pallplass

Tuva Aas Stræte, Frida Skretting Bækkedal og Sigurd Holemark gikk på mix-laget til HSSK i 13–16 år, og gjorde sine saker bra. Tuva og Frida måtte et par turer innom strafferunden, men med god fart i sporet holdt de laget på skuddhold, til pallplass.

Sigurd Holemark var full av selvtillit etter lørdagens seier, og fulgte opp med en kanonetappe. Han fikk ned alle blinkene med hjelp av noen ekstraskudd, og gikk laget opp fire plasser, til en sølvmedalje.

Opplading til junior-NM

Jonas Dahlen Nordal, Mari Skjevling Erlandsen og André D'Antoni tok konkurransen som en del av oppladningen til junior-NM i Holmenkollen om to uker, og stilte sammen i mix-klassen, alle fullførte på en god måte og fikk med seg en bronsemedalje.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken