Vellykket hestefest i Hønefoss med over 600 starter

HØNEFOSS DRESSURFESTIVAL 2019: Siri Klemmestad med ponnien C-mol.

HØNEFOSS DRESSURFESTIVAL 2019: Siri Klemmestad med ponnien C-mol. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Konkurranse på tre utebaner parallelt, oppvarming i to ridehaller og 623 starter, det er Hønefoss Dressurfestival.

DEL

InnsendtIkke før støvet, bokstavelig talt, hadde lagt seg etter Hønespranget, var det duket for dressurfest. Fire hele dager med konkurranse fra tidlig morgen til langt på kveld. Opptil 30 solfylte varmegrader gjorde nok opplevelsen svett for noen, men de aller fleste synes det satt en ekstra spiss på festivalen.

Konkurranser ble avholdt på alle nivå, fra de litt enklere klassene til elitenivå. Også i år hadde Hønefoss og Ringerike Rideklubb sin egen festivalcup som gikk over alle fire dagene, på fem ulike nivåer. Cup-deltakerne måtte delta på sitt nivå to av de tre innledende runde, samt finalen siste dag.

LES OGSÅ: Hønespranget skapte liv og røre på Ringerike Ridesenter

HØNEFOSS DRESSURFESTIVAL 2019: Vilde Hansen Langvandsbråten med hesten Sylvester.

HØNEFOSS DRESSURFESTIVAL 2019: Vilde Hansen Langvandsbråten med hesten Sylvester. Foto:

Lokale vinnere

Hele 22 lokale ryttere stilte til start, og aller bredest smilte nok Vilde Langvandsbråten. Hun stilte i Festivalcupen i LC med to hester og ble premiert alle seks gangene hun stilte til start. Hun ble til slutt nummer to og tre sammenlagt i cupen med Maddox og Sylvester Stallone. Finaledagen gikk hun helt til topps med Sylvester.

En annen som ble premiert var Malin Dahl-Westby og Murdoc, som tok andreplass andre dag i LB. Fornøyd var nok også Siri Løvhøiden Klemmestad med ponnien C-mol. De tok tredjeplass i festivalens andre runde i LC som beste resultat.

HØNEFOSS DRESSURFESTIVAL 2019: Malin Dahl-Westby med hesten Murdoc.

HØNEFOSS DRESSURFESTIVAL 2019: Malin Dahl-Westby med hesten Murdoc. Foto:

Lydia Ellen Sollien gikk helt til topps i LC og tredje runde av festivalcupen, og fulgte opp med en andreplass på finaledagen.

Andre som fikk plassering og ble premiert av lokale startende var Emma Zubillaga Nilsen og Living Angel med fjerdeplass i LB, og Kari Lilleland og Capitan med fjerdeplass i LA på stevnets første dag.

Siw Eriksen og Majestic tok fjerdeplass, og Margrethe Roum og Candy Apple tok sjetteplass i tredje runde i LB i Festivalcupen.

LES OGSÅ: Even Westby (54) fra Hønefoss er ny sjef på Biri travbane: – Håper prinsessen kommer

HØNEFOSS DRESSURFESTIVAL 2019: Elisabeth Tjernseth.

HØNEFOSS DRESSURFESTIVAL 2019: Elisabeth Tjernseth. Foto:

Sov i campingvogna

Elisabeth Mosengen Tjernseth er den som starter høyest av de lokale rytterne. Det ble ikke plassering denne gangen, men tre gode runder i MA i skarp konkurranse er godt levert av den tidligere NM-rytteren.

Arrangøren Hønefoss og Ringerike Rideklubb er både sliten og fornøyd etter årets Dressurfestival. Etter to helger på rad med klubbens to signaturstevner blir det nå noen uker velfortjent stevnefri på hjemmebane. To slike stevner krever flere titalls frivillige, og noen nøkkelpersoner står på hver dag fra tidlig morgen til sent på kveld. Under både Hønespranget og Dressurfestivalen var det faktisk enkelte blant stevnepersonellet som tok med seg campingvognen – de hadde ikke tid til å dra hjem og sove.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags