Hønespranget skapte liv og røre på Ringerike Ridesenter

HØNENSPRANGET: Isabelle Rognild Jensen.

HØNENSPRANGET: Isabelle Rognild Jensen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Forrige helg var det mye liv på Ringerike Ridesenter, da Hønefoss og Ringerike Rideklubb var vertskap for hele seks offisielle cuper tildelt av Norges Rytterforbund.

DEL

InnsendtI tillegg sto selvsagt de faste og tradisjonelle cupene til Hønespranget på programmet: Gull-, sølv- og bronsetur, samt Hønesprangets ponnitur. Hønesprangets cuper gikk alle over tre dager, med finale på søndag.

Hele 525 starter fordelt på tre dager viser at Hønespranget er blitt et populært innslag på stevnekalenderen for sprangryttere fra hele landet. Med mange spennende konkurranser, og værgudene på laget, var det duket for en skikkelig hestefest.

LES OGSÅ: Superhesten fra Ringerike var en halv millimeter fra døden: – Alt gikk galt

Superhesten fra Ringerike var en halv millimeter fra døden: – Alt gikk galt

Lokale vinnere

Mange lokale ryttere gjorde det bra i flere klasser, også i de offisielle cupene. I Hønesprangets egne cuper sikret Ida Therese Adolfsen Haveland/Davidoff seg finaleseieren søndag i årets bronsetur 1,10 meter.

I fredagens første runde i sølvtur 1,20 meter stakk Isabelle Rognlid Jensen/Fae av med seieren, mens Emma Zubillaga Nilsen tok med seg førsteplassen i ponnicupens andre runde lørdag.

LES OGSÅ: For Ernestas (31) holder hestene minnet om vennen i live

HØNENSPRANGET: Ida Therese Adolfsen Haveland.

HØNENSPRANGET: Ida Therese Adolfsen Haveland. Foto:

Europamester til topps

Også toppryttere tar seg turen til Hønespranget. Og det er stas når europamesteren for junior fra 2014, Amalie Steen-Hegre, gikk helt til topps i finalen i gulltur 1,30 meter og samtidig sikret seg sammenlagtseieren med hesten Justin Beaber-EM. Knapt 23 år gamle Amalie er også tidligere NM-vinner for både junior, unge ryttere og senior.

Arrangøren Hønefoss og Ringerike Rideklubb er strålende fornøyd med årets Hønesprang, og ser fram til neste års sprangfest, selv om det skal gjennomføres mange stevner før den tid.

HØNENSPRANGET: Emma Zubillaga Nilsen.

HØNENSPRANGET: Emma Zubillaga Nilsen. Foto:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags