Valentin er tidenes raskeste 13-åring fra Ringerike

SPRINTTALENT: Valentin Jensen (til venstre) løp en knallsterk 60-meter i helgen. Her sammen med konkurrentene  Sebastian Berntsen (Tønsberg) og Nicholas Baranyi Eriksen (BUL).

SPRINTTALENT: Valentin Jensen (til venstre) løp en knallsterk 60-meter i helgen. Her sammen med konkurrentene Sebastian Berntsen (Tønsberg) og Nicholas Baranyi Eriksen (BUL). Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Valentin Jensen (13) fra Ringerike friidrettsklubb løp 60-meteren på 7,66 i Bærum i helgen. Det er ny klubbrekord.

DEL

Tiden ble oppnådd i sesongens første innestevne i Bærum idrettspark, og det er den nest beste tiden i Norge i år etter Sebastian Berntsen fra Tønsberg, som i samme heat løp inn på 7.55 – nest beste tid i Norge siden man begynte med elektronisk tidtaking i 1985. Tiden til Valentin er den sjuende beste på denne listen.

Tiden er samtidig en forbedring på 31 hundredeler siden september, da Valentin satte klubbrekord under landsdelsmesterskapene på Hamar. På Tyrvingtabellen gir dette hele 1091 poeng, og det er den høyeste poengscore som er oppnådd i Ringerike friidrettsklubb av noen utøver.

Sterk 200-meter

Senere på dagen løp han 200 meter på tiden 25.52, som var en forbedring av personlig rekord og klubbrekord med over et sekund siden september. Denne tiden gir 1040 poeng på Tyrvingtabellen og er femte beste tiden i aldersklassen i Norge i 2018.

– Jeg visste at jeg hadde blitt raskere siden sist, sier Valentin.

– Men at jeg skulle være så rask allerede nå, hadde jeg ikke trodd.

Litt av overraskelsen består i at tiden 7.66 på 60m faktisk gir over 1000 poeng på Tyrvingtabellen for 14-åringer, og han ligger dermed foran planen til Olympiatoppens utviklingsprogram for 13–14 åringer.

– Valentin har utvist en fantastisk treningsiver gjennom høsten, og han følger RFIK sitt treningsprogram nøye, har lite fravær, og passer samtidig på ikke å bli altfor ivrig slik at han risikerer overtrening, forteller RFIKs sprinttrener Stephan Knestang.

–I høstperioden har han utvist større modenhet og forståelse for hva som skal til, noe som nå begynner å gi riktig gode resultater. Det positive er at det fortsatt er mye å jobbe med, både på teknikk, styrke og fart.

Debut for Lilje og ny pers for Dennis

RFIK hadde andre utøvere i aksjon under julestevnet i Bærum. Lilje Lukkedal (8) og Dennis Lukkedal (G11) deltok for første gang på innestevne, og høstet nyttig erfaring. Lilje løp i heat med 9- og 10-åringer, og fikk tiden 10.87 sek på 60m. Hun løp 2.27 på 600m. Veldig bra for en åtteåring. Dennis løp 600m på 2.00, og kuttet dermed 10 sekunder av personlig bestenotering fra september.

RFIKs leder Nickolass Jensen (45) løp 60m på 8.05, som er ny pers. Martijn Langeweg (18) løp 600m, men tråkket dessverre over streken i svingen og ble disket.

Neste stevne er 8. desember i Nes Arena og der håper RFIK å ha flere utøvere i aksjon.

– RFIK har sprinttrening mandager, onsdager og fredager og det er fortsatt plass til flere ungdommer som ønsker å bli raskere og sterkere, oppfordrer klubben.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags