Talentene hevdet seg under Bamselekene: Valentin ble Bamsemester igjen

Valentin ble Bamsemester for andre gang på 60 m

Valentin ble Bamsemester for andre gang på 60 m Foto:

Av

I helgen var det samlet omkring 800 unge friidrettsutøvere fra hele Norge i Stangehallen Riksanlegg på det andre av sesongens store innestevner: Bamselekene.

DEL

InnsendtRingerike Friidrettsklubb stilte med hele 17 deltakere i klassene 10–14 år og som eneste klubb med deltaker i klassen for funksjonshemmede.

Det var ikke langt imellom høydepunktene for Ringeriksutøverne som oppnådde de beste resultater for klubben på et stevne på lenge. RFIK oppnådde ni store bamser fra pallplasseringer og tre store bamser til tre utøvere som var med på alle øvelser.

Nesten alle utøvere oppnådde nye personlige rekorder. RFIK tok to førsteplasser, fem andreplasser, to tredjeplasser.

2005-årgangen slo til igjen

Fredag deltok Viljar Kjølstad Wikjord i 60-meter hekk, og kom seg til finalen med ny personlig rekord. I finalen fikk han tilkjempet seg en tredjeplass uten å være i toppform. Dette lover bra for resten av sesongen.

LES OGSÅ: Valentin er tidenes raskeste 13-åring fra Ringerike

Mindor Jensenble nummer fem i kule med ny personlig rekord, og kom seg til finalen på 60-meter.

RFIKs store profil på dette stevnet var Valentin Jensen, som var på pallen i fire øvelser, i både hopp, kast og løp. Valentin ble Bamsemester for andre gang på 60-meter med tiden 7.71. Han tok også andreplass i både kule og lengdehopp, og en 3. plass på 200-meter. Alle resultatene er i topp 10 på Norgesstatistikken for denne sesongen.

Joseph Monteiro løp inn til ny pers på både 60- og 200-meter.

Stephan Knestang og Nickolass Jensen

Trener & Leder i Ringerike Friidrettsklubb

Følg på: ringerikefik.no/

Girlpower

RFIK har på kort tid fått mange nye unge, lovende jenter som har bøttevis av potensial både innen mellomdistanse, hopp og sprint. På stevnet var det flere som virkelig fikk visst seg fram.

Wilma Hamborg, som stiller i 11-årsklassen, vant sitt heat på 600-meter ganske suverent og fikk samlet sett nest beste tid på distansen. Wilma ble nummer fire på 60-meter.

LES OGSÅ: Lokale friidrettstalenter forsynte seg grådig

Storesøster Selma Hamborg stilte også på 600-meter i 13-årsklassen og overrasket alle andre enn seg selv ved å slå sin personlige rekord med over 10 sekunder, og ved å gjennomføre et perfekt taktisk løp som virkelig viste at hun har en formidabel utholdenhet og løpsstyrke.

Søstrene Selma og Wilma Hamborg sammen med Ella Hansen Rokstad

Søstrene Selma og Wilma Hamborg sammen med Ella Hansen Rokstad Foto:

Anna Birgitte Melbye på 11 år konkurrerte mot 13 åringer, og fikk pallplass i kule.

RFIKs trekampvinner for jenter,Anna Birgitte Melbye, deltok i både høyde og 60-meter hekk i 13-årsklassen. Hun fikk høstet mye erfaring i flere øvelser. Hun tok 6.-plass i 60-meter hekk og hoppet 1,25 meter i høyde. Hun ble nummer fire i lengde med 3,68 meter, og vant en stor bamse ved å bli nummer to i kulestøtkonkurransen, bare tre centimeter bak vinneren. Samlet sett gir disse resultatene mer enn 2700 poeng i RFIKs trekamp, noe som er blant de beste resultatene av en RFIK-jente på lenge.

Store forbedringer

Ida Joliekom seg til finalen på 60-meter i 14-årsklassen, og satte ny pers med 8,62. Hun forbedret også sin rekord på 200-meter med over ett sekund, og er nå topp 20 i Norge på øvelsene. Fortsetter framgangen er Ida snart blant Norges raskeste i aldersklassen.

LES OGSÅ: Faglig leder i Norsk toppfotball: – Altfor mange barn spiller fotball

Julienne Simakalaforbedret sin pers på 60-meter markant, og hoppet igjen til ny personlig rekord på 1.30 meter i høyde, som er 10 centimeter forbedring siden januar. Ida og Julienne deltok begge på sine første konkurranser i januar, så her er det mye som kan skje i løpet av sesongen.

Ida og Molly gjøre en formidable innsats på alle sine øvelser og kronet helgen med en super stafett innsats

Ida og Molly gjøre en formidable innsats på alle sine øvelser og kronet helgen med en super stafett innsats Foto:

Nora Djønne Dahl var den av RFIKS jenter som deltok på flest øvelser, og fortjener ros for allsidigheten. Hun fikk nye personlige rekorder på 60-, 200- og 600-meter.

Molly Burdal Vogter hoppet lengst av RFIKs J14 i lengde. Hun perset også på 60-meter og kule, og deltok for første gang i høyde.

To stafettlag for jenter

I stafetten for 13–14-årsklassen stilte RFIK medMolly Burdal Vogter, Nora Djønne Dahl, Ida Jolie og Julienne Simakalamot andre, langt mer erfarne lag. RFIK-jentene hadde stor ledelse etter de første to rundene, og tok andreplass i heatet sitt. I det andre heatet stilteSelma og Vilma Hamborg sammen med Anna Birgitte Melbye og Øyvor Tingleff mot 13–14 åringer, og klarte nesten å matche tiden til de eldste RFIK-jentene.

Ella Hansen Rokstad har vært ute med skade i lang tid og stilte på stevne for første gang på lenge. Hun løp 60-meter på 9.90, hoppet høyde på 1.20 og kastet 7,89 med kule.

Ane Marcela Geldbach deltok på 60 m i klassen for funksjonshemmede

Ane Marcela Geldbach deltok på 60 m i klassen for funksjonshemmede Foto:

Dennis Lukkedal i 12 års klassen deltok på både 60- og 600-meter, og fikk solide personlige rekorder. Dennis ble nummer to i sitt heat på 600-meter med tiden 1.57.50, som er ganske bra på et slikt stort stevne. Dennis har aldri deltatt i konkurranse på 60-meter før, så han mottok mye veiledning fra RFIKs sprinttrener Stephan Knestang under stevnet. Han løp inn til ny personlig bestetid på 9.78.

Øyvor Tingleff i 12-årsklassen for jenter løp 60- og 200-meter for første gang på Bamselekene og fikk med dette blod på tann, og nye personlige bestetider som skal slås neste gang.

Ane Marcela Geldbachdeltok på 60-meter i klassen for funksjonshemmede, og vant klassen som eneste deltaker. Hun løp mot dame seniorer i sitt heat. Vi håper at hun får noen i samme klasse å løpe mot ved neste stevne.

Yulieth Hagen deltok i klassen for 10-åringer og hadde en meget fin opplevelse.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags