Bootcamp Hønefoss kickstartet sesongen

Marius Friedman i dekkpressa.

Marius Friedman i dekkpressa. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Nærmere hundre hinderløpere fra hele Østlandet var sist lørdag formiddag samlet til sesongåpning hos Bootcamp Hønefoss på Helgelandsmoen.

DEL

Innsendt

Stig Jarle Johansen

Leder Bootcamp Hønefoss

Følg på: Facebook

Dette var første gang det Norske hinderløpsmiljøet samlet seg til en felles treningssamling utenom konkurranser, og arrangementet lokket til seg både nybegynnere og erfarne utøvere fra hele Østlandet.

På kort tid har anlegget på Helgelandsmoen blitt svært anerkjent i miljøet og mange fikk testet hinderløypa for første gang.

På programmet sto både bootcamp, teknikktrening og konkurranser. Det ble også satt nye sivile løyperekorder. Herreklassen ble vunnet av Johan Ingemarsson fra Bootcamp Hønefoss på tiden 4.12.86, i dameklassen dro Camilla Anne-li Lagemyr i havn seieren på tiden 6.03.67.

Sesongåpningen markere også starten på de ukentlige fellestreningene, bootcamps, i hinderløypa på Helgelandsmoen. Hver tirsdag klokken 18.00 arrangeres et 90 minutters treningsprogram med hinderløping, teknikktrening og felles styrke/spenstøvelser. Treningene er åpne for alle og annonseres på Bootcamp Hønefoss’ facebooksider.

«Bootcamptreningene passer for absolutt alle» forteller leder i Bootcamp Hønefoss, Stig Jarle Johansen.

«Uansett fysikk eller erfaring legges programmet opp slik at nybegynnere og verdensmestere trener side om side. Hinderløp handler mye om samarbeid. Noen av hindrene er utfordrende og krever samarbeid., man får hjelp og man hjelper nestemann før man løper videre. Hinderløp er en morsom og utfordrende treningsform der man gjerne får noen kledelige blåmerker underveis. Man blir både våt, skitten sliten og uendelig tøffere».

LES OGSÅ: – Hindre i veien? Helt topp!

«Vi er veldig fornøyd med gjennomføringen av arrangementet, mye arbeid ligger bak og dette er en svært nyttig erfaring fram mot vårt store arrangement 25. juni, Chicken Race - Norges største hinderløp for hele familien.»

Hinderløp/ OCR (Obstacle Course Racing) er Europas raskest voksende masseidrett og opplever en eksplosiv interesse også i Norge. Hinderløp er en militærinspirert sport der man tar seg gjennom en løype, gjerne i krevende terreng med motbakker, gjørme, myr og vann og underveis skal forsere et antall hindringer. Hindrene spenner vidt fra klatring, åling, armgang og balanse til bæring av sandsekker og tømmerstokker. Fra de første arrangementene i 2013 arrangeres det i år nærmere 20 større og mindre hinderløp i Norge, de største med flere tusen deltakere.

Bootcamp Hønefoss har siden i august i fjor bygd opp Norges største treningsanlegg for sporten i og rundt forsvarets gamle hinderløype på Helgelandsmoen. Over 1.500 timers dugnadsinnsats er lagt ned, og anlegget er et av svært få anlegg i Skandinavia hvor man kan trene på et større antall hindere.

LES OGSÅ: Hinderløypa er tilbake

SE BILDENE FRA KICKSTARTEN:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags