To seire og ett tap for basketgutta

Av

HBBKs Gutter 16-lag spilte to kamper i G16-serien og en kamp i G17-serien i helga.

DEL

InnsendtHBBK stiller med tilnærmet likt mannskap i begge disse seriene. Laget består av spillere født i 2004, samt en født i 2003. I tillegg er det tre spillere født i 2005 og 2006 som deltar i enkelte kamper.

I helga var det hele tre kamper for de ivrige HBBK-gutta.
Lørdag gikk turen til Nadderudhallen og bortekamp mot EB-85 i G16-serien.

Gutta fikk en flott start på kampen anført av kaptein Julian Torjussen som scorte 10 poeng de første seks minuttene og ledelse 12-4. EB-85 kom litt mer med mot slutten av perioden, men HBBK ledet 14-10 etter ti minutters spill.


En 10-0 run i starten av andre periode gjorde at HBBK-gutta bygde seg opp en liten ledelse i kampen. Igjen kom hjemmelaget litt mer med mot slutten av perioden og reduserte ledelsen noe slik at det stod 33-26 halvveis.


I den tredje perioden klarte HBBK-gutta å rykke litt fra. I denne perioden var 2005-spilleren Oliver Nævdal «overalt». Han spilte tøft forsvar, plukket returer i både forsvar og angrep og ikke minst, puttet han mange poeng for gjestene. Oliver fortsatte storspillet i starten av siste periode og scorte 12 av HBBKs 16 poeng de første fem minuttene av perioden. Ledelsen var på det meste oppe i 25 poeng ! HBBK hadde full kontroll mot slutten av kampen og vant med sterke 80-58.


En sterk borteseier for HBBKs gutter i en kamp alle spilte med høy intensitet og innsats !

HBBKs lag : Markus Rovelstad, Magnus Bråthen 3, Carl Chavez 14, John Lagutin 2, Emil Wibe Avkjærn, Sebastian Hansen 5, Herman Lie 2, Albin Rrahmani 2, Julian Torjussen 22, Oliver Nævdal 30 og Florian Rrahmani.

Søndag gikk turen til Marienlysthallen og G17-kamp mot Bislet


Gutter 17 spilte bortekamp mot Bislet midt på dagen søndag. En jevn kamp hvor Bislet ledet 14-17 etter første periode. HBBK vant andre periode 9-8 og var bare to poeng bak, 23-25, halvveis.


Lagene fulgte hverandre til det gjenstod ett minutt av tredje periode, da scorte Bislet syv poeng på rad og ledet dermed 36-43 med en periode igjen.


HBBK åpnet best i siste periode og hadde en 10-2 run de første tre minuttene og ledet 46-45. Derfra og ut ble det vanskeligere og vi klarte ikke å score flere poeng. Bislet derimot scorte hele 17 poeng og vant til slutt 46-62.

HBBKs lag: Markus Rovelstad 13, Carl Chavez 14, John Lagutin 4, Emil Avkjærn, Sebastian Hansen 1, Herman Lie, Albin Rrahmani, Julian Torjussen 4, Kenan Keric 8, Florian Rrahmani 2.

Søndagens andre kamp var hjemme i Hønefoss Arena mot Kolbotn.


Etter å ha spilt G17-kamp i Oslo kl 1300 gikk turen til hjemmekamp i G16-serien i Hønefoss Arena kl 1700. Motstander i kampen var Kolbotn 2.


I starten av kampen presset Kolbotn HBBK med et sonepress som skapte litt problemer, men etter et par små justeringer klarte vi for de meste å bryte presset. HBBK satt sjansene sine i angrep og ledet 17-12 etter en periode.


Den andre perioden fortsatte der første slapp og lagene fulgte hverandre, men hele tiden med HBBK litt foran i målprotokollen. På det meste var HBBK oppe i en ti-poengs ledelse, 28-18, med tre minutter igjen av andre periode. Kolbotn klarte å redusere ledelsen til syv poeng, 32-25, ved halvspilt kamp. I den tredje perioden var det lite som stemte offensivt for hjemmelaget, selv om de beholdt ledelsen til det gjenstod noen sekunder av perioden. Kolbotn avsluttet best i den tredje perioden og ledet 36-38 før de siste ti minuttene. I starten av siste periode var det Kolbotn som hadde momentum i kampen og ledet med fire poeng, 38-42, etter tre minutters spill. HBBK-gutta så ut til å få det vanskelig, men en steal fra Markus Rovelstad med påfølgende scoring, en straffescoring fra Julian Torjussen, to poeng fra Oliver Nævdal og nok en scoring fra Markus i løpet av to minutter tok hjemmelaget tilbake ledelsen. 45-42 ved halvspilt siste periode. Det ble ikke mange scoringer på slutten som var preget av middels gode avslutninger, flere feilpasninger og bomskudd fra begge lag. Kolbotn scorte først og reduserte ledelsen til ett poeng før Carl Chavez scorte på et flott skudd. Igjen reduserte gjestene til 47-46. Kampen stod og vippet da Kolbotn bommet på to straffer. Julian Torjussen fikk tak i returen og ble feilet. I og med at det var lagfeil skulle det skytes to straffer med 2,3 sekunder igjen.


Julian beholdt roen og traff på begge skuddene til ledelse 49-46. Kolbotn tok timeout og klarte å få en avslutning, men den var ikke i nærheten av kurven og HBBK vant en jevn og spennende kamp.

HBBKs lag : Markus Rovelstad 6, Magnus Bråthen, Carl Chavez 13, John Lagutin 1, Emil Avkjærn, Sebastian Hansen, Brage Trøften 2, Herman Lie, Albin Rrahmani 2, Julian Torjussen 7, Oliver Nævdal 12 og Florian Rrahmani 6.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags