Gå til sidens hovedinnhold

Avgjorde i siste sekund

Artikkelen er over 3 år gammel

En fantastisk sluttspurt endte med seiersmål i siste sekund. Kampen mot Ullern fikk en utrolig spennende avslutning.

Innsendt

For en uke siden leverte Hønefoss BBKs G-19 lag en meget god kamp på hjemmebane med seier mot Bygdøy. Denne helgen var det bortekamp mot formlaget Ullern.

Ullern var med sine tre sterke seirer den siste tiden, en fryktet motstander i deres egen «storstue».

Hodeskade

HBBK-gutta var imidlertid klare til å kjempe så godt de kunne for å vise at de også er i form. Etter en god start satte de seg i respekt fra første stund. Knallhard jobbing i forsvar gjorde sitt til at de holdt initiativet utover i den første perioden.

Dessverre fikk lagets kaptein og pointguard, Vegard Bonsaksen en hodeskade. Et kutt gjorde at han ikke kunne spille videre. Dette førte til en del jobbing med å få stoppet blod, men resten av gutta jobbet på, og da Tobias senket en trepoenger helt på slutten av perioden, ledet HBBK 13–11.

Feiltrøbbel

I den andre perioden gikk Ullern forbi og ledet ved halvtid 31–24.

Anders Minde kom i feiltrøbbel, og måtte sitte mer enn vanlig på benken. Før den siste perioden ledet Ullern 40-32, og gikk opp til 42–32 i starten av den siste.

En scoring til hvert av lagene, gjorde at Ullern ledet med 10 poeng med åtte minutter igjen å spille. Da viste HBBK-gutta nok en gang en herlig vinnervilje og innsats. De gikk rett i ledelsen 46–44 med to minutter igjen å spille.

HBBK ga så bort tre svært gode scoringsmuligheter, og da Ullern utlignet i siste sekund måtte forlenging til.

Genial pasning

HBBK fikk kjapt en firepoengsledelse, og de fleste trodde det gikk mot en grei avslutning, men Ullern klarte å komme tilbake igjen. Fortvilelsen var stor da de med ni sekunder igjen gikk i ledelsen 54–53.

Men Kuba Dobkowski ville vinne. Kuba fant fram sine siste krefter og «drivet» opp, men ble hardt presset, og valgte en genial pasning til Anders Minde, som scoret elegant i kampens siste sekund.

En ellevill guttegjeng fra Hønefoss feiret en fantastisk avslutning til like stor fortvilelse for Ullern.

En meget sterk lagseier kom gjennom fantastisk forsvarsspill.

Vanskelige kamper

Laget har nå igjen to kamper mot meget sterke lag, men med den formen de nå viser, vil de nok selge seg dyrest mulig.

HBBK stilte med dette laget mot Ullern: Vegard Bonsaksen, Michael Sarkkinen (18p), Håkon Rolfsøn (4p), Tobias Bråten (5p), Adrian Huse, Kuba Dobkowski (24p) og Anders Minde (4p).

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.