Vil ha tak i skoler som ønsker å lage skolehager

Prosjektleder Markus Brun Hustad med elever som lærer å så grønnsaker

Prosjektleder Markus Brun Hustad med elever som lærer å så grønnsaker Foto:

Økologisk Norge vil bygge skolehager på 10 skoler i Buskerud, Akershus, Østfold og Oslo og er nå på jakt etter skoler som er interesserte.

DEL

Innsendt – Vi vil finne ti skoler som skal få en skolehage i gave, og vi ønsker å snakke med skoler som er enige med oss i at skolehager er framtida og kan være en viktig arena for læring i skolen i dag. Vi skulle gjerne sett at alle skoler ble bygd med planlagt skolehage, men inntil det skjer gleder vi oss til å bidra til at mange flere barn får tilgang til natur- og matkunnskap direkte fra dyrking i sitt skolemiljø, sier prosjektleder Markus Brun Hustad fra Økologisk Norge i en pressemelding.

Skolehagene blir bygget med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB, på skoler som er interesserte i en langvarig satsing på skolehager for sine elever. Økologisk Norge stiller med selve skolehagen og kurs for lærere og elever, mens skolen selv stiller med tid og ressurser for lærere og skolen for å få hagen til å fungere over tid.

Tidligere hadde skolehagene en sentral plass i det norske skoleverket. Hagenes historie strekker seg tilbake til begynnelsen av 1900-tallet. På midten av 80-tallet sank antallet skolehager drastisk i takt med økonomiske nedgangstider, og siden den gang har det vært få skolehager i drift i landet. Interessen for å etablere skolehager har ifølge Økologisk Norge økt de siste årene.

Økologisk Norge mener det er et behov for å etablere skolehagene igjen, og vil med skolehageprosjektet tørke støv av skolehagen, og styrke og modernisere den inn i vår tid.

– Det er en god arena for skolebarn til å sette teoretisk kunnskap ut i praksis, og å kunne lære tverrfaglig. Ikke minst fra tidlig alder knytte barn tettere til matens opprinnelse. Pedagoger kan skreddersy opplegg for alle klassetrinn og oppfylle mange læringsmål i hagene, sier Hustad i pressemeldingen.


Er din barneskole interessert i å bygge en skolehage? Da ønsker Markus Brun Hustad at det tas kontakt på mail; markus@okologisknorge.no.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags