Slik gikk årets rosa sløyfe-aksjon

Av

Rosa sløyfeaksjonen i år har hatt fokus på persontilpasset brystkreftbehandling.

DEL

InnsendtHver dag får 9 kvinner i Norge brystkreft. Ingen bryster er like og ingen kreftsvulster er like. Derfor fortjener alle ulik og skreddersydd behandling. For å kunne gi mer treffsikker behandling til framtidige kreftpasienter, må det forskes mer. Midlene fra årets Rosa sløyfeaksjon skal derfor gå til forskning på persontilpasset kreftbehandling. Heldigvis overlever 90 % av alle som får brystkreft, takket være avansert og persontilpasset behandling. Jo mer presis behandling, jo bedre blir overlevelsen og livskvaliteten etterpå. Slagordet er «Ja til rosa forskjellsbehandling».

Vi i Brystkreftforeningen Ringerike og omegn har gjort en innsats for å bidra til akkurat dette. Vi har stått på stand og solgt effekter til inntekt for aksjonen. Vi har vært på Kuben to ganger, på Ringerike sykehus to ganger, hatt stand på CircleK, Vik og på Gledeshuset i forbindelse med Jentekveld for Sparebank1 Ringerike og Hadeland.

Fredag den 11. oktober ble igjen Oppgangssaga i Fossen lyssatt rosa. Mange møtte opp for å støtte, både ved kjøp av effekter og se/høre på arrangementet. Her ble det holdt en appell av Janniken Klaveness fra Kreftforeningen, hvor hun snakket om årets aksjon. Det var nydelig underholdning av Showskolens elever, Dansekompaniet danset til «Holde rundt deg» og Vokalkompaniet framførte klokkeklar sang «Kiss from a rose». Fire små barn fikk æren av å sette i støpselet da saga skulle lyssettes, til stor glede for alle Den skal være rosa i to uker. Utgiftene til dette ble delt mellom Brystkreftforeningen Ringerike og omegn, Kreftforeningen, Sparebankstiftelsen Ringerike og AKA A/S, samtidig som vi har fått en liten rabatt av Hønefoss lyd som sto for lyssettingen.

Brystkreftforeningen Ringerike og omegn arrangerte igjen i år, i samarbeid med Monas butikk, SkoDeg og Interoptik Løchen Foght, de årlige moteoppvisningen torsdag 17. oktober. Vi var så heldige i år også å få låne lokaler i Hønefoss videregående skole. Da dørene åpnet, strømmet folk på, og uten at vi kunne telle eksakt hvor mange, må det ha vært over 200 personer som tok turen hit denne kvelden!

Mona Sporsheim Andersen og leder av Brystkreftforeningen Nina Alvheim, ønsket velkommen da arrangementet startet klokken 18.30. De sa litt om kveldens program, og takket hver og en som hadde kommet for støtten! Hver krone som kommer inn, går til forskning på persontilpasset brystkreftbehandling, så indirekte er alle med på å redde liv!

Moteoppvisningen startet til musikk og «disco-lys», og flotte modeller viste fram høstens nyheter, alt fra undertøy og selskapskjoler til mer hverdagslig og yttertøy, alle antrekk selvfølgelig med tilbehør som sko, vesker og årets brillemote! Mye fint å se og kjenne på for folk. Hver av dem som hadde kommet på showet, kunne kanskje finne seg et og annet fra utvalget som ble vist man hadde lyst på. Mye flott å se.

Til pausen mellom visningene ble det satt fram mye godt! Foruten kaffe og tevann sponset av Sundvollen Hotell, var det mange deilige kaker, fruktfat og sjokolade. Elever ved Hønefoss videregående skole hadde også i år bakt flere store velsmakende kaker, GROWGIRLS fest & kaker donerte en super toetasjes sjokoladekake med tilhørende muffins (som ikke bare så nydelige ut, men smakte saftig og godt også). Mammaer og naboer hadde også bakt mye godt!

Siden vi hadde gjort unna loddsalget i forkant av arrangementet (vi solgte unna alle lodd vi hadde), valgte vi å ta loddtrekningen i pausen. Det var så mange flotte gevinster, gitt av lokale butikker, bedrifter og enkeltpersoner. Givergleden var stor! Vi ønsker å rette en takk til:

Hadeland Glassverk, Jevnaker Mestergull, Hønefoss
Sandberg Sport, Jevnaker Enzo, Hønefoss
Coop Extra, Jevnaker Den Gylne Fe, Hønefoss
Martinsen, Jevnaker HQ Treningssenter, Hønefoss
Monas Butikk SkoDeg
Interoptik Løchen Foght Gerd, Hønefoss
Ingjerd Volden Henriksen, Tana Byggmakker, Skui
Metallkunstner Kjetil Aschim Tone Kvernberg
Kari V. Fossum Kiwi, Eikli
Røyse bær- og fruktpresseri Håvard Frisør, Jevnaker
Meny Osloveien «To sakser», Haug
StrikkeGry, Hønefoss Capelli Frisør
Husfliden, Hønefoss

En ekstra takk til rektor ved Hønefoss videregående skole, Torunn Mathisen for lån av skolen, Live Mugaas som er en pådriver og veldig god hjelp i den forbindelse.

Takk til alle modeller som viste motene, takk til alle dere som møtte opp denne kvelden og takk for innsatsen fra alle hjelpere og styret i Brystkreftforeningen Ringerike og omegn. Deres hjelp og innsats er uvurderlig!

Inntekter denne kvelden var på nesten 49.000 kroner Rekord!

Vi har også en «Dogris» på Shell i Hønengata som tømmes hver oktober måned. Når noen skal låne toalettet, betaler de det de ønsker til grisen.

Nytt i år er støtte fra Bailine v /Kari-Anne Sundland. For hver person som kjøper timer i oktober, går en sum til aksjonen.

Fredag den 18. oktober reiste ni glade og spreke damer til Oslo for å delta på årets Rosa sløyfeløp! De har i forkant av arrangementet trent flere kvelder for å komme i form til løpet. De gjennomførte med glans, og det ble tid til en hyggelig sammenkomst med god mat etterpå. Vi var så heldige å få sponset midler fra Hønefoss Sparebank til en minibuss fra Askeladden reiser! Det var kjærkomment og praktisk med egen buss.

Vi ble invitert til Jentekveld av Sparebank1 Ringerike Hadeland på Gledeshuset torsdag den 24. oktober. Her mottok vi en sjekk på 10.000 kroner til aksjonen. Vi satte også opp en stand her, som ble godt besøkt.

Den 30. oktober inviterte vi alle som har hjulpet oss denne måneden på pizza-aften som takk for hjelpen. Vi var 17 stk. som møtte på Salt & Pepper, en veldig koselig kveld!

Alle inntekter som vi får inn denne måneden sendes i sin helhet inn til Rosa sløyfeaksjonen. Takk for all støtte til alle som har bidratt i oktober!

Hilsen styret i Brystkreftforeningen Ringerike og omegn

Ref: Kari Volden Fossum

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags