Gå til sidens hovedinnhold

Fra Sør-Korea til Hønefoss for å lære

Artikkelen er over 3 år gammel

Mens millioner av norske øyne har vært rettet mot Pyeongchang i Sør-Korea, har en gruppe fra det offentlige Sør-Korea besøkt Hønefoss. Torsdag besøkte de både Hov ungdomsskole og Arbeidsinstituttet på Risesletta. Her beskriver vertene selv hvordan de opplevde dette.

Innsendt

Besøket på Hov ungdomsskole er omtalt av Paiwaston Said, Thomas Tollestrup og Maia Lind:

Som elever ved Hov ungdomsskole syntes vi at dette var et spennende oppdrag.

Torsdag den 22. februar fikk Hov ungdomsskole besøk av medlemmer fra Utdanningsdirektoratet i Sør-Korea. De skulle få et inntrykk av hvordan skolemiljøet og hverdagen foregår i Norge. De skal også besøke andre steder i Norge og andre europeiske land.

 

Elevene ved Hov ungdomsskole var veldig nysgjerrige, men også veldig engasjerte fordi det skulle komme folk fra Sør-Korea. De ankom skolen rundt 11.30.

De ble fulgt til auditoriet hvor de ble møtt av elevrådet, avdelingsledere og rektor. Elevrådet ga dem norsk melkesjokolade som en liten smakebit av Norge som en velkomstgave, de ble servert kaffe, frukt og kjeks.

Rektor introduserte Hov ungdomsskole ved å holde en presentasjon om hvordan skolesystemet fungerer og hvordan det er på Hov. Koreanerne var engasjerte og kom med spørsmål. De viste stor interesse og noterte mye.

Målet med besøket var at koreanerne skulle få et inntrykk av hvordan skolehverdagen er i forskjellige europeiske land. Vi snakket med en mann som forklarte hvordan skolesystemet fungerer i Sør-Korea, og at de jobber mye hardere.

Han sa også at målet til elever og studenter er å komme inn på universitet.

 

Elevrådet tok over ordet, og fortalte litt om hvordan de synes miljøet er og hvordan de har det på skolen. De forklarte også hvordan elevrådet jobber.

De tok imot spørsmål til slutt, og det var mange bra og engasjerte spørsmål. Vi avsluttet med at de ble ført inn i skolens musikkrom. Noen elever framførte to sanger foran sørkoreanerne. Den ene sangen hadde elevene skrevet selv, som deres bidrag til Ungbok-prosjektet.

Koreanerne virket veldig fornøyde med besøket, og de fortalte de aldri hadde vært på et morsommere skolebesøk enn dette. Videre fortalte de at det var et livlig, lærerikt og veldig hyggelig miljø, ut ifra det de hadde sett ved Hov ungdomsskole.

Elevene var morsomme og imøtekommende ifølge koreanerne. Lærerne ved Hov ungdomsskole håper at skolen har gjort et godt inntrykk på sørkoreanere.

Vi fikk videre informasjon at de skulle besøke Arbeidsinstituttet Buskerud da de var ferdig på Hov. Etter det skulle de videre til blant annet Gol, Flå og Drammen.

 

Deretter gikk turen videre til Unginvest, eller Arbeidsinstituttet som de før het. Rolf Simonsen har sendt oss denne rapporten:

Look to Norway

Unginvest AIB, tidligere Arbeidsinstituttet Ringerike, har hatt storfint besøk fra andre siden av kloden.

En delegasjon på 30 sørkoreanere, veiledere for samtlige videregående skoler i hvert sitt fylke, med lederen av utdanningsdepartementet i Seoul i spissen, fikk en innføring i Unginvest AIBs praksis og tenkemåte.

Sør-Korea er kjent for å ha et av verdens beste utdanningssystem, og er også det landet i verden som har opplevd raskest økonomisk vekst. Men dette har også sin pris i form av frafall i skolen og et stadig økende prestasjonspress blant ungdommene.

Nettopp derfor var det stor interesse for å høre om hvilke tiltak Buskerud fylke har for å hindre frafall og bidra til å skape utdanningstilbud tilrettelagt for alle elever. Ved hjelp av tolk fikk elever ved Unginvest AIB fortalt sine historier, og gitt et levende bilde av sin skolehverdag.

Tilbakemeldingen fra gjestene var at de var imponert og overrasket over hvor mye elevene er med på å bestemme over både sin egen hverdag, men også over utdanningsvalgene.

Direktøren for utdanningsdepartementet understreket spesielt at han var blitt inspirert av Buskerud fylkeskommunes modell for forebygging av frafall i skolen. Dette var en erfaring de skulle ta med seg tilbake til hjemlandet.

For elever og ansatte på Unginvest AIB avdeling Ringerike ble det også en flott dag. De besøkende var entusiastiske og viste tydelig at de satte pris på møtet med en annerledes kultur, hvor de individuelle styrker og behov blir satt i fokus.

 

Kommentarer til denne saken