Medlemsmøte Åsbygda og Viul Pensjonistforening med bursdagsfeiring

Jubilanten og leder

Jubilanten og leder Foto:

Av
DEL

Innsendt 11. mars ønsket leder 13 medlemmer velkommen. Kveldens sang ble «Blåveispiken» siden det var flere som allerede hadde funnet denne flotte vårblomsten. Protokollen fra forrige møte ble lest og godkjent.

Hovedsaken var påmelding til Bornholm-turen, den var bindende med betalingsfrist 20. april. Det ble 12 stk. som skrev seg på og det var positivt. To stk. var litt tvilende på grunn av coronaviruset og meldte seg ikke på.

En av medlemmene fyller 90 år 22. mars – Bjørn Fremstad. Han fikk overrakt et diplom som viser hans æresmedlemskap og roser sammen med noen fine ord fra leder. Han har vært medlem i 26 år og har hatt flere verv. Vi sang bursdagssangen.
Så sang vi bordverset for det var tid for mat og det var suppelapskaus med loff og flatbrød. Det smakte bra og vi koste oss sammen med I. Kind som hadde kommet.

Han viste oss mange fine bilder fra Valletta på Malta. Der er det mange gigantiske byggverk og flotte kirker. Det er også en veldig frodig øy med mange nydelige blomster. Den første bebyggelse var ca. 3800 år f.Kr. Mange av husene har gul sandstein utvendig som finnes der i flere steinbrudd. Malta har blitt styrt av flere land. Det siste var Storbritannia, men i 1964 ble Malta en selvstendig republikk med president. De er medlem av EU.

Malta er et skatteparadis og er kjent for at de eksporterer mye poteter til Europa og ikke minst sin gode honning. Malta betyr den gylne øy – dvs. honning. De spesielle biene er så produktive at det høstes honning tre ganger i året.

Det var klart for mer bursdagsfeiring med en skikkelig flott bløtkake med jordbær og krem. Bursdagsbarnet startet selvfølgelig på kaka og den smakte nydelig.

Samtalene gikk rundt kaffekoppene, men det ble snart loddtrekning. Hovedgevinsten – en fruktkurv sponset av Coop Extra Haug – ble vunnet av Åse – gratulerer.

Det var tid for å takke for nok en hyggelig kveld. Vel hjem.

Neste møte blir 13. mai så sant det er mulig på grunn av korona. Følg med under «Det skjer».

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken