Romertid på Veien

Denne helgen fylles langhuset av folk som har spesialisert seg på å gjenskape romertiden og folkevandringstiden. De viser fram utstyr og demonstrerer forskjellige håndverk.

Denne helgen fylles langhuset av folk som har spesialisert seg på å gjenskape romertiden og folkevandringstiden. De viser fram utstyr og demonstrerer forskjellige håndverk. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Møt vikingenes forfedre! Bli med tilbake til romertid!

DEL

InnsendtSkandinavenes krigerkultur oppsto i møte med romerne på kontinentet. Møt vikingenes forfedre på Veien!

Denne helgen fylles langhuset av folk som har spesialisert seg på å gjenskape romertiden og folkevandringstiden. De viser fram utstyr og demonstrerer forskjellige håndverk. I år fokuserer vi på periodens krigføring og våpen. Vi demonstrerer kampteknikker og utstyr. Vi tester våpen på dyreskrotter. Du kan selv få prøve spydkast og bueskyting hele dagen.

Det opprinnelige langhuset på Veien ble bygget på tiden da Jesus ble født, og ruvet i landskapet mens Romerriket vokste seg til et gedigent imperium i Sør- og Midt-Europa. På denne tiden var langhuset på Veien en av de største og mektigste hallbygningene i Skandinavia, og sammen med gravfeltet forteller det om et mektig høvdingdømme.

Emma Nielsen

avdelingsleder ved Veien kulturminnepark

Følg på: Facebook

Få også med deg sommerens utstilling «Soldat for Roma». Da forstår du bedre hvilken fryktet og beundret inspirasjonskilde romerne var for skandinavene som møtte dem.
 

Det blir:

  • Omvisning klokken 12 og 14 ved langhuset
  • Bueskyting og spydasting
  • Quiz til barna
  • Salg av mat og drikke, inkl. en smak av romersk mat
  • Inngang i museet.
Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags