Gå til sidens hovedinnhold

Korpsene marsjerte gjennom byen

Artikkelen er over 4 år gammel
Innsendt

Cecilie Iren Larsen Helltun

Leder Veien og Helgerud skolekorps

Lørdag 11. juni var en stor korpsdag i Hønefoss.

I tillegg til at både Ringerike janitsjar og Hønefoss ungdomskorps hadde sine konserter, hadde også skolekorpsene en felles defilering igjennom byen.

Det var ca 50 musikanter og drillere fra seks ulike korps.

Hønefoss, Ullerål, Vang, Sokna, Eikli og Veien og Helgerud var alle representert.

LES OGSÅ: Fengende vårkonsert i parken

Samarbeid øker kvaliteten, og det låt klingende marsjtoner over hele byen. De marsjerte fra Hønefoss skole, over brua, opp Kongens gate og inn Kirkegata til Søndre torg.

Der ble det en stopp og en liten konsert, før de gikk videre ut fra torget, Kong Ringsgate, Norderhovsgata og Stangs gate ned til Søndre torg. Der ventet Hønefoss ungdomskorps, og korpsene spilte en marsj sammen før felleskorpset avsluttet.

Skolekorpsene på Ringerike har en del samarbeid. I april var det felles seminar med en sosial sammenkomst på ettermiddagen/kvelden. Det er også planer om et felles seminar til høsten. Det er veldig hyggelig for musikanter og drillere å møte andre med samme hobby.

Og siden de fleste korpsene her har få medlemmer, er det morsomt å spille sammen i større korps en gang i blant.

Nå er det snart tid for sommertur, og Veien og Helgerud, Vang og Sokna reiser sammen til Bornholm. Samarbeid mellom korpsene er viktig, og lørdagens oppmarsj var ett bevis på at det funker!

Bildeserie

Se bildene fra korpsmarsjeringen

 

Kommentarer til denne saken