Felles korpstur til Bornholm

Artikkelen er over 3 år gammel

Onsdag 22. juni satte tre av distriktets skolekorps kursen mot den danske øyen Bornholm.

DEL

Det var Vang skoles musikkorps, Sokna skole- og ungdomskorps og Veien og Helgerud skolekorps. Til sammen rundt 40 musikanter og like mange foreldre og søsken. Vang og Sokna kjørte buss nedover Sverige, mens Veien og Helgerud valgte å ta båt til København.

Onsdag kveld var Vang og Sokna fremme, mens VHS kom dagen etter. Vi bodde på Hasle feriepark, som også mange andre korps.

St. Hansfeiring

23. juni er jo St. Hans aften, som er en stor sak i Danmark. Korpsene spilte på feiringen i Snogebæk. En liten oppmarsj igjenom danske gater, før vi kom frem til festplassen. Det var et fint sted, helt nede ved vannkanten.

Der hadde de laget til ett stort bål med den obligatoriske heksa på toppen, og dette ble tent klokken 21. En stund så det ut til at bålet skulle bli litt større enn planlagt, men heldigvis gikk det bra.

Etter å ha fått servert røde pølser (var jo tross alt i Danmark) og drikke, satte vi kursen tilbake til ferieparken. Der hadde vi en sosial og hyggelig kveld, både barn og voksne.

Artikkelen fortsetter under bildeserien

Fjellspilling (!) i Danmark

Dagen etter var det en dag med to spillinger. Først var det «Stjernemarsj» i Gudhjem. Dette er faktisk Danmarks eneste «fjellby», noe musikantene fikk merke. Det var både bratte og smale bakker å marsjere i.

Målet var nede ved havnen, hvor det ble holdt en liten stående konsert. Denne dagen var det 30 grader og strålende sol, så en god vann- og is pause i skyggen måtte til før vi marsjerte ut på noen klipper sammen med de andre korpsene og spilte to fellesnummer. Så var det litt fritid, før vi måtte gå oppover (!) til bussen igjen.

Det var en varm gåtur, ikke hadde jeg trodd at det kunne være så bratt i Danmark!

Deilige sommerdager

Videre gikk kursen til Hammershus slotsruin, en borg fra omkring 1255 som ligger 74 meter opp på en klippe. Vi marsjerte opp dit, før vi fant ett skyggefullt sted hvor vi spilte konsert. Det var utrolig fint der oppe, og flott utsikt ut over havet. En omvisning rundt med guide måtte også til.

Etter disse to spillingene bar det tilbake til ferieparken, hvor det var veldig godt å hive seg ut i svømmebassenget for å kjøle seg ned litt. Lenge siden vi har opplevd en så varm dag kombinert med bratte bakker i Danmark.

På vei opp til Hammershus borgruin

På vei opp til Hammershus borgruin Foto:

Det var en del, både barn og voksne, som hadde fått litt ny farge på huden denne dagen, både rød og brun….

Fornøyelsespark og konsert

Lørdag 25. juni var det tid for ett besøk i Brændegårdshaven, en fornøyelses- og familiepark. Både vannland, dyrepark og lekeland på ett sted. Der hadde vi noen timer til fri disposisjon før det var oppstilling til innmarsj. De aller fleste brukte nok disse timene i vannland, men vi fikk også med oss både aper, esler og andre dyr, og fikk prøvd robåt, zip-line og andre artige aktiviteter.

Men siden det fortsatt var like varmt som dagen før, var det godt å være mest mulig i vannet. Men etter hvert var det altså på tide med innmarsj i parken. Vi gikk en kort rute, før vi samlet oss foran en scene.

Det var tre andre korps med på denne spillingen, og alle holdt en liten konsert før det var på tide med fellesnummer. Alt i alt en flott dag, både musikalsk og værmessig!

Så kom uværet...

Tilbake på ferieparken var det middag, før Vang inviterte på beachparty. Det var ett hyggelig initiativ, og mange tok turen til stranda. Det var allsang (med dirigent Tor på gitar), volleyball, bading, skravling og kos. Men så kom uværet…. Det regnet, lynte og tordnet, så beachpartyet fikk en heller brå slutt.

Men hyggelig var det, så lenge det varte. Men etter hvert ble det nok best å holde seg innendørs.

Flott at korpsene kan samarbeide

Søndag 26. juni var det tid for hjemreise for Vang og Sokna. De dro av gårde med bussen utpå morgenkvisten, og kjørte oppover Sverige og var hjemme på kvelden.

Veien og Helgerud hadde en dag igjen av oppholdet sitt, og brukte denne dagen til det de hadde lyst til. Noen badet, noen gikk tur, noen leide tandemsykkel eller vanlig sykkel, noen dro på shopping. Men alle hadde en fin dag. Mandag var turen slutt også for VHS sin del, og de reiste av gårde til København og båten til Oslo.

Alle musikanter, drillere, dirigenter, foreldre, søsken og alle som var med har hatt en flott tur! Været har vært strålende, musikken har vært bra og aktivitetsnivået høyt.

Flott at korpsene kan samarbeide når det er få musikanter, og det gir en god opplevelse for alle å være mange i ett samlet korps. Flere ønsker seg nok tilbake til Bornholm! 

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags