Gå til sidens hovedinnhold

Rapping, dans og glede i Norderhov kirke

Artikkelen er over 5 år gammel

Skal vi være venner, skal vi leke sammen du og jeg, var en av sangene barna sang på salme- og sangkveld i Norderhov kirke en vakker, solrik maikveld.

Innsendt

Vigdis Merete Rønning

Til tross for det flotte været, hadde mange funnet veien til kirken. Ut fra stemningen, virket det som om ingen angret på det valget.

Det var solosang, allsang, barnekor, damekor og mannskor i full forening. Dans og rapping fikk vi også oppleve, og hele kvelden kan oppsummeres i terningkast 6.

Salmekvelder, trosopplæring, ridderturnering og kirkerotter

I disse dager ferdigstilles trosopplæringsplanene for Ringerike prosti. Hver enkelt menighet skal ha sin egen plan for barn og unge fra 0-18 år. Planen skal være sammenhengende og systematisk og oppleggene (tiltakene) kommer i tillegg til alt det flotte barne- og ungdomsarbeidet som allerede drives i menighetene, oftest på frivillig basis.

Noen tiltak vil være for den enkelte menighet, mens andre er for deler av eller hele prostiet, slik som salme - og sangkveld for små og store i Norderhov kirke.

Salme- og sangkveld for små og store er tenkt to ganger i året, en gang om høsten og en gang om våren, så her er det bare å glede seg til neste samling. 

Dette tiltaket er tenkt for alle barn, uansett alder, mens de fleste tiltak er rettet inn mot en eller to spesielle aldersgrupper, som for eksempel Ridderturneringen, som alle 12- åringer blir invitert til, Lys Våken for 11-åringer, Tårnagent for 8-åringer og så videre.

Fredag 2. september er det duket for Reunion for årets konfirmanter i hele Ringerike prosti og søndag 4. september kommer Kirkerotteteateret kirkerottene og Lea Mus. Begge deler i Ullerål kirke. Så, følg med, følg med, her er det mye å glede seg til.
 

Kommentarer til denne saken