Gå til sidens hovedinnhold

Hele skolen involveres i innovasjons-prosjekt

Artikkelen er over 4 år gammel

Elever ved Hønefoss videregående skole skal nå starte et samarbeidsprosjekt med Ringeriks-Kraft AS om lading av elbil fra solceller.

Innsendt

Torsdag 28. september var det kickoff for et elevprosjekt på Hønefoss videregående skole. Prosjektet skal gå fram til våren 2018.

Live Dokka fra Ringeriks-Kraft orienterte om at elever gjennom dette samarbeidsprosjektet skal planlegge, bygge og sette i drift et solcelleanlegg som skal lade elbiler.

LES OGSÅ: Nå får du ladere til både dagens og framtidens elbiler

Rektor Torunn Mathisen takket for oppdraget og tilliten, og så med stolthet fram til samarbeidsprosjektet som vil kunne gi verdi for både skolen, Ringeriks-Kraft og samfunnet for øvrig.

Og oppgaven er det vi som skole og dere elever som skal bidra til – vi gleder oss!

 

Et møte med innovasjon

Områdeleder Knut Arve Skaalvik fortalte de om lag 600 elevene som var til stede om hvordan de ulike programfagene ved skolen vil kunne bli involvert – på ulike måter gjennom prosjektet.

Elevprosjektet følger av de gruppebesvarelser elevene ved Hønefoss videregående skole jobbet fram på innovasjonscampen i april tidligere i år.

For å forankre elevprosjektet som en sentral del av innovasjonsarbeidet ved skolen, fortalte dagens friske programleder Anne-Sem Jacobsen med innlevelse om et «møte med innovasjon».

 

På en reise til USA møtte jeg en av gründerne bak Snapchat. De fikk en rekke tilbud om å selge rettighetene for en haug med dollars, men valgte å beholde kontrollen selv. Så fort interessen og aktiviteten rundt produktet avtar noe er Snapchat på plass med nye filtre og funksjoner. Innovasjon driver produktet stadig framover. I dag er Snapchat mye mer utbredt og med en vesentlig høyere verdi, sa hun.

 

Panelsamtale

Sonja Bordewich fra Innovasjonsløft i Ringeriksregionen holdt innlegg om innovasjon – rettet mot skole og elever.

Etterfulgt av dette innlegget ble det gjennomført en panelsamtale rundt dette begrepet. Her fikk tilhørende noen nære og personlige tanker om betydningen av innovasjon fra elevrådsleder Audun H. Hovda og Jonas G. Thue (elev Medier og kommunikasjon), ordfører Kjell B. Hansen, Knut Arve Skaalvik, og fra Hønefoss ballklubb Frode Lafton og Jon Erik Nygaard.

Sistnevnte fortalte om en radikal omstilling i hans eget liv.

– Etter en periode i ledelsen av Color Line følte jeg for å jobbe med mer grunnleggende menneskelige behov. Det ble til at jeg jobbet med gjenoppbyggingen av 350 hus i Indonesia, etter tsunami-katastrofen i 2004, sa han.

Anders Dahlberg & The Rusty Gold sto for en flott ramme for kickoff, med tre fengende låter.

 

Kommentarer til denne saken