Overveldende gave til Fontenehuset

MOTTOK SJEKK:  Annlaug Nielsen, Gunnar Mæhlum, Henriette Hovde, Terje Nordengen, Kristian og Magne Wien fra Fontenehuset Hønefoss er takknemlige for gaven fra Jevnaker Sanitetesforening, som ble gitt av Randi Martinsen, Vivi Sundling Liberg og Bodil Haugen.

MOTTOK SJEKK: Annlaug Nielsen, Gunnar Mæhlum, Henriette Hovde, Terje Nordengen, Kristian og Magne Wien fra Fontenehuset Hønefoss er takknemlige for gaven fra Jevnaker Sanitetesforening, som ble gitt av Randi Martinsen, Vivi Sundling Liberg og Bodil Haugen. Foto:

Av
DEL

InnsendtJevnaker Sanitetsforening har gitt en raus pengesjekk til Fontenehuset Hønefoss. Medlemmer og medarbeidere på huset, mener at gaven bidrar til å unngå stigmatisering av mennesker med psykiske utfordringer.

Sjekken som ble forært Fontenehuset på Verdensdagen for psykisk helse, lyder på hele 150 000 kroner.
Bodil Haugen, Jevnaker Sanitetsforening, forteller at de har solgt et hus, og at penger fra salget, skal gis til gode formål.

- Det er retningslinjer for hva vi kan bruke disse pengene til. I våres var jeg på et møte, hvor medarbeidere og medlemmer fra et annet fontenehus, fortalte om hva fontenehusdriften betyr for mange. Etter dette, foreslo jeg for Jevnaker Sanitetesforening, at vi skulle støtte Fontenehuset Hønefoss. Dette ble vedtatt, blant annet fordi det er medlemmer av huset, som er fra Jevnaker, sier Haugen.
Både medlemmer og medarbeidere på Fontenehuset Hønefoss er glade og ydmyke for å ha fått denne fantastiske gaven.
– Det betyr ubeskrivelig mye for oss alle og få en så stor pengegave fra en lokal forening, Annlaug Nielsen, daglig leder ved Fontenehuset.
Hun sier at gaven er flott i seg selv, men vil understreke følgende:
– Når vi får en slik gave som dette, viser det at Fontenehuset har fått en lokal forankring. Det at lokalsamfunnet har tatt Fontenehuset til seg, hvis jeg kan si det slik, bidrar til at stigmatiseringen av mennesker med psykiske utfordringer, blir mindre. Akkurat det er veldig, veldig viktig, sier Nielsen.
Pengene fra Jevnaker Sanitetsforeningen skal øremerkes fritidsprogram og andre prosjekter på Fontenehuset, som ikke dekkes av offentlige tilskudd.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags