Medlemsmøte – HLF Ringerike og Omegn hørselslag

Av
DEL

Innsendt21. oktober 2019 i Benterudstua

Leder Marit Rudstaden kunne ønske rundt 30 personer velkommen til oktobermøtet i HLF Ringerike og Omegn. Møtet begynte optimistisk med Alf Prøysens vise «Du ska få en dag i mårå». Kveldens foredragsholder, Bjørn Geirr Harsson, fortalte at han i sitt yrkesaktive liv hadde hatt Statens kartverk og dermed hele landet som arbeidsplass. Da han ble pensjonist i 2005 hadde han en drøm om å gå Norge på langs, og kunne ta seg tid til å nyte all den vakre naturen. Og tittelen på foredraget fortalte hvordan det gikk: Realisering av en drøm. Nordkapp – Lindesnes til fots. Gjennom 8 år, fra og med 2006 til og med 2013, ca. 4 uker hver sommer, gikk han til sammen 4060 km fra Nordkapp til Lindesnes.

Ved hjelp av flotte bilder og interessante historier fikk vi et innblikk i en fantastisk tur i vårt vakre og langstrakte land. På ryggen hadde han alt han trengte, telt, sovepose og mat for minst 10 dager. Men noen regnfulle dager var det godt å komme under tak, og Turist­foreningens hytter kunne han ikke fullrose nok, hytter som er et fantastisk tilbud til turgåere. Med en standard nøkkel, som du leier, kan du overnatte i dem all

Vi fikk være med over Finnmarksvidda, ned Reisadalen i Troms, Hellemobotn i Nordland der Norge er på det smaleste, bare 6 km, videre gjennom Trøndelag og til endeløse skoger i Hedmark, med finneplasser og flyktningestier der 60.000 nordmenn under krigen 1940–45 flyktet fra nazistene i Norge til det frie Sverige. Fra Østmarka gikk turen gjennom Oslo til Ringerike, videre opp Hallingdal til Finse, og deretter rett sørover over Hardanger­vidda til Lindesnes. Vi skjønte at som pensjonist hadde Bjørn Geirr klart å realisere en gammel drøm, og han ble varmt takket med en vakker bukett blomster.

I ettertid ble det en overraskende bivirkning at så mange foreninger ønsket å høre om turen «Norge på langs». Til nå har han vært i rundt 25 foreninger og fortalt og vist bilder fra den lange turen til fots.

Etter så mye «turgåing» smakte det godt med pizza og Marits hjemmebakte kringle. Knut orienterte så om julemøtet 18. november og sendte rundt påmeldingslister. Etter tradisjonell utlodding ble møtet avsluttet med sangen «De nære ting», tekst av Arne Paasche Aasen. Marit ønsket alle vel hjem med en sterk oppfordring om å bruke refleks i høstmørket.

Referent: Margit H


Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags