Biskopen besøkte skolen: – Det må være veldig spennende å gå på en slik flott skole!

Skolens ledelse, med rektor Torunn Mathisen i spissen, forteller bispefølget om skolen. Til venstre for Jan Otto Myrseth sitter dagens prost i Ringerike, Kristin Moen Saxegaard.

Skolens ledelse, med rektor Torunn Mathisen i spissen, forteller bispefølget om skolen. Til venstre for Jan Otto Myrseth sitter dagens prost i Ringerike, Kristin Moen Saxegaard. Foto:

Av

Kirken ønsker å nå ungdommen, og da biskopen nylig var på besøk la han like godt turen innom stedet som samler aller flest ungdommer i det daglige.

DEL

Innsendt Selv om det er første gang Jan Otto Myrseth trår inn på "nye" Hønefoss videregående skole, er han slett ikke ukjent med verken skolen eller byen. Allerede i 1991 ble han utnevnt til sogneprest i Norderhov prestegjeld og i 2004 tok han over som prost i Ringerike etter Per Tore Meberg. Han var i stillingen til 2010 da han fikk jobben som domprost i Bergen.

Men i 2018 fikk sunnmøringen igjen tilknytning til Ringerike da han ble utnevnt til biskop i Tunsberg, gamle Buskerud og Vestfold:

– Det er veldig spennende og flott skole dere har. Jeg var innom på den gamle skolen som lå her før og den har fått et kjempeløft! Det må være veldig spennende å gå på en slik flott skole, sier biskopen.

LES OGSÅ: Nå er 19.000 dunker kjørt ut: – Har allerede merket kraftig økning

Biskop i Tunsberg, Jan Otto Myrseth, fikk omvisning av Julie og Jasmin.

Biskop i Tunsberg, Jan Otto Myrseth, fikk omvisning av Julie og Jasmin. Foto:


– Alle aksepterer deg for sånn som du er

Det sier han til de to elevene som viser han litt rundt på skolen. Julie Omholdt og Jasmin Alizi synes det er stas at biskopen er interessert i deres skole. En skole de selv er kjempestolt av:

– Det er veldig trygt å komme hit. Det er ingen som dømmer deg for hvordan du er eller hvordan du ser ut. Alle aksepterer deg for sånn som du er, sier Julie Omholdt (16) som går førsteåret på Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign.

– Det er så gøy at du kan være deg selv. Det så gøy å komme på skolen å se alle disse hårfargene, alle stilene. Sånn var det ikke på ungdomsskolen. Det er så koselig å komme til et sånt miljø, sier Jasmin Alizi (16) som går førsteåret på Kunst, design og arkitektur.

Stolt rektor: Torunn Mathisen er stolt over skolen sin og deler gledelig erfaringene med biskop Jan Otto Myrseth. I midten står kirkeverge i Hønefoss Kjetil Gjerde.

Stolt rektor: Torunn Mathisen er stolt over skolen sin og deler gledelig erfaringene med biskop Jan Otto Myrseth. I midten står kirkeverge i Hønefoss Kjetil Gjerde. Foto:

LES OGSÅ: Eilin (70) og Hans (73) realiserte boligdrømmen: – Nå har jeg endelig fått meg «walk in-closet»

Vil nå ungdom

Men hvorfor ville biskopen bruke tid til å besøke skolen under oppholdet?

– Jeg skal være en rådgiver og inspirator for de som jobber i kirka lokalt. Og det er ingen hemmelighet at kirka sliter litt med å lykkes godt med å nå ungdom. Veldig mange konfirmerer seg, men så har vi et for dårlig tilbud for de som er litt eldre. Vi vil gjerne samarbeide og lære av de som driver med tilbud for ungdom slik at vi kan bidra til at det blir bedre å være ung på Ringerike, sier Jan Otto Myrseth som etter besøket dro tilbake til hytten sin i Åsa.

Biskop i Tunsberg, Jan Otto Myrseth, fikk omvisning av Julie og Jasmin.

Biskop i Tunsberg, Jan Otto Myrseth, fikk omvisning av Julie og Jasmin. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken